En saffransrulle är toppen till det kommande julefikat!
Här fylld med björnbär, men ta de bär du har i frysen...
Vispa 4 ägg pösigt med 2,5 dl strösocker och 1 kuvert saffran (0,5 g), tillsätt 1 dl potatismjöl och 2 tsk bakpulver.
Balnda allt.
Bred ut på bakplåtsppersklädd långpanna, om du vill strö gärna över flagad mandel.
Grädda i ca 12 minuter i 200 grader. Stjälp upp på sockrat bakplåtspapper.
Låt kallna, vill du däremot ha bara din goda sylt, bred på den medan botten är ljummen och rulla ihop.
Vispa ca 2 d vispgrädde mellanhårt, blanda i valfria bär och bred på botten. Rulla ihop och låt ligga svalt en liten stund.
Enkelt och sååå gott...
Tänd ett ljus!
Lisbeth
Saffransrulle? Dina idéer tar aldrig slut! Det lät verkligen gott! Och jag har kollegor som gjort dina saffransbullar med vit choklad och pinjenötter, vi var alla lyriska alla tre i dag när vi beskrev smaken på dina unika saffransbullar! Mari.
SvaraRadera