lördag 11 december 2010

Daim & Valnötskaka!

En supersmaskig kaka som passar till dessert
i smala bitar...
Vispa 4 ägg pösigt med 3 dl strösocker. Tillsätt 2 dl finmalda valnötter, 2 msk maizena, 200 gram smält smör som smälts med 200 gram mörk god choklad. Vill du ha mer julsmak tillsätt 2 tsk kanel, blir kanongott!
Blanda allt. Häll i springform klädd med bakplåtspapper, hacka två dubbeldaim och strö över.
Grädda i 150 grader i ca 45 minuter.
Låt kallna innan den tas ur formen.
Grädde är givet förstås...
Lisbeth

3 kommentarer:

  1. Kära Lisbeth, tusen tack för din fina kommentar och energigivande kram. Jag blev alldeles rörd.
    Och jag är så glad över att du vill läsa min blogg :o)

    Jag hoppas att du har en riktigt skön helg.
    Varm kram
    Ulrika

    SvaraRadera
  2. Den kakan måste jag göra, jag älskar valnötter!
    Helena

    http://lillablabyran.blogspot.com/

    SvaraRadera