måndag 6 december 2010

Vinbärsmazariner!


De godaste Mazarinerna är de hembakta!
Här med en fyllning av röda och svarta vinbär...
Ta det du har i frysen, det går inte åt så mycket.
Och det blir ljuvlig smak av sommar mitt i smällkalla vintern!
Gör en mördeg, 2 dl vetemjöl, 100 gram rumsvarmt smör, 1 äggula och 2 msk strösocker.
Tryck ut degen i ca 14-15 folieformar. Lägg ca 1 msk bär i botten på alla formar!
Vispa 1 äggpösigt med 0,5 dl strösocker, tillsätt 50 gram smält smör, 5 droppar bittermandelessens, 1,5 dl finhackade sötmandlar och 1 dl vetemjöl.
Blanda allt.
Fördela fyllningen i formarna. Ca 1 msk i alla...
Grädda i 200 grader i ca 15 minuter, ev någon minut till.
Låt kallna.
Sikta florsocker över eller gör en glasyr av 2 dl florsocker och 1 tsk vatten.
En ljuvlig smak av bittermandel och syrliga bär...
Må gott!
Lisbeth

5 kommentarer:

  1. Dessa ska jag absolut prova. Det blir bra när vi börjar tröttna på "julkakorna".
    /Veronica

    SvaraRadera
  2. Men så mycket gott du bjuder på!
    Kramar Malin

    SvaraRadera
  3. Hej där
    Här hittade jag en smaskig blogg. Gud så mycket gott du bakar och grejar med :) La mig också som följare för att ha koll på dina nya inlägg. Tycker det är bra. Titta gärna in till mig på Marias Hörna, Väl Mött

    SvaraRadera
  4. Blev hungrig av att titta på din blogg. är inte så mycket för sötsaker men munkar och lussekattar går an. Knäck är underbart. Du får gärna skicka mig en påse av dina bakverk=)

    SvaraRadera
  5. Tack för det här receptet. Gjorde dessa till jul och tog hallon och röda vinbär i fyllningen. Det blev jättegott och uppskattades av alla i familjen. Den lite syrliga smaken i fyllningen passade perfekt efter julborden.

    SvaraRadera