torsdag 8 januari 2009

Havretekakor

Gott saftigt matbröd med havregryn...
Mina tjejers önskebröd just nu!
1 pkt jäst löses upp med 5 dl ljummet vatten. Tillsätt 1 tsk salt, 2 msk olja, 2,5 dl havregryn och ca 8-9 dl rågsikt. Blanda allt till en jämn deg. Jäs ca 30 minuter.
Gör ca 8-10 tekakor och lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Picka tekakorna med en gaffel lite innan du jäser brödet igen ca 20 minuter. Pensla med lite mjölk och strö över lite havregryn. Grädda i 15 minuter ca i 225 graders ugn.
Gott mellanmål!
Lisbeth

8 kommentarer:

  1. Hallo

    Vill bara tacka för receptet hallon och marsipan kakan, fast jag hade i muffinsformar...den är så himla goooood.
    Det är jätteroligt att du har startat den här bloggen, för man får sån bakarglädje..
    Ha det så bra
    Kram Liselotte

    SvaraRadera
  2. Hej Lisbeth! Tack för att du hälsade på mig på min blogg - och för din uppmuntran ang. vårt blivande café. Kanske kan Bagarstugan göra ett gästspel hos hos någongång framöver...eller vad tycker du?...det hade varit jätteroligt, tycker jag...och så får du tar med dig Eva-Mari (Målargården) också. Ha det så gott. Varma hälsningar, Sarah.

    SvaraRadera
  3. Tack för inbjudan, Sarah...
    ...Man vet aldrig!
    Är ju en bit att åka, men jag som äntligen fått mer tid över ser det inte som ett hinder!
    Ha en bra helg!
    Vilken otroligt fin drängstuga ni har butik i!
    Lisbeth

    SvaraRadera
  4. Hej på dej! Hoppas allt är bra med dej... Det där brödet ser himla gott ut, mmmmm. Må så gott. Maria

    SvaraRadera
  5. Hmm, jag glömde berätta att jag gjorde den där saffransrulltårtan med mascarpone. Den blev mumma =)

    SvaraRadera
  6. Hej där!

    Har följt din blogg sen starten och saknar er bagarstuga så mycket. Men nu är jag glad att jag får ta del av en massa goda recpet bakgalen som jag är.

    Ha en skön helg

    Anna

    SvaraRadera
  7. Nu bakar jag dett bröd ..hoppas att det ska smaka. Tack så mycket.
    Kram Lotta

    SvaraRadera
  8. Har också bakat detta brödet i dag, men nästa gång skall jag allt grädda dem lite mörkare, eller kanske ha dem, lite längre upp i ugnen. Det brukar nästan alltid vara så att man får prova sig fram ett par gånger, innan man vet hur ugnarna stämmer. De blev verkligen saftiga och goda, och kommer absolut att bakas igen. Så roligt att få tillfälle att prova nya härliga recept.Jag njuter!
    Tack för det.
    Kram..........TINA

    SvaraRadera