onsdag 7 januari 2009

Godaste banankakan

Lättbakad god favorit!
Och halvbruna bananer har vi ju alltid liggande...
Vispa 2 ägg med 2 dl strösocker pösigt. Tillsätt 2 msk kallt kaffe, 75 gram smält smör, 1 dl gräddfil, filmjölk eller youghurt, 2 väl mogna mosade bananer, 1 tsk vaniljsocker, 2 tsk bakpulver och 4 dl vetemjöl.
Blanda allt väl. Häll i smord form.
Grädda i ca 45 minuter i 175 grader.
Känn med en sticka så den är genomgräddad.
Den här kakan räcker till många, är en rätt så mäktig en...
Lycka till!
Lisbeth

4 kommentarer:

  1. Mums!
    Å, vilken fin bild du har på saffransbullarna.
    Hälsn. Jeanette

    SvaraRadera
  2. Hej Hopp! Ville bara titta in och visa att er receptbok nått långt ut i landet. Kolla in storegården som finns som länk hos mig. Ha det så mysigt/ Eva-Mari

    SvaraRadera
  3. Vad bra med ett recept där man kan använda de där bruna bananena som annars kastas!

    ♥♥♥♥♥ Mari i Marieholm

    SvaraRadera
  4. Hej, det låter bra med din banankaka, ska försöka den i morgon. Du har så många fina recept här, skulle titta in här oftare. Har dig bland favoriterna i alla fall.
    Ha en trevlig helg.

    SvaraRadera