lördag 3 januari 2009

Äppelkaka


God saftig äppelkaka...
Går så bra att dubbla receptet för långpanna. Kan kanske behövas, åtgången är stor!

Vispa 100 gram smält smör med 2 dl strösocker rätt så vitt, tillsätt 3 stycken ägg och vispa lite till.
Blanda i 1 msk vaniljsocker, 2 tsk bakpulver och 3,5 dl vetemjöl. Blanda väl.
Häll i form som är klädd med tunna äppelklyftor. Skär några äpplen till i tunna klyftor och blanda de med strösocker samt kanel. Fördela äppelbitarna över kakan.

Grädda i ca 30 minuter i 175 grader.

Låt kallna i formen och stjälp upp!

Lite vaniljvisp så är lyckan gjord!
Lisbeth

4 kommentarer:

  1. OJ OJ OJ vad mycket gott jag hittade här inne!!! MUMS!!! Detta är ju lätt en av mina nya favoritbloggar!!!! =D

    SvaraRadera
  2. Hej!
    Jag bakade din hallontoscakaka i förrgår, men jag uptäckte när jag rört ihop smeten att ugnens gradantal saknades...jag chansade på 175 grader, vad ska det vara?
    Hälsningar Tulipa

    SvaraRadera
  3. Hej. vad mycket gott =)

    Jag vet inte om jag har blandat ihop dig med nån annan, men hade du en bok med en massa gott i?

    Isf, vart kan man köpa den boken?

    Ha det gott. Kram Pirre

    SvaraRadera
  4. Hej alla bakglada!
    Häftet finns fortfarande att köpa av UFprojektet Sinnets goda.
    80:- och best från
    sinnetsgodauf@hotmail.com

    Mvh Lisbeth

    SvaraRadera