torsdag 19 februari 2009

Äppelrutor med kanelphiladelphia

En god saftig äppelruta med kanelphiladelphia på toppen!

...är laktosfri utan toppingen... Kanske lite smörstekta äpplen till då istället!

Vispa 3 dl solrosolja med 2 dl strösocker, 1 dl farinsocker till lite pösig konsistens. Tillsätt 4 ägg och vispa ordentligt.

Blanda ner 4 dl vetemjöl, 1 msk bakpulver, 1 msk kanel, 2 tsk kardemumma och 2 tsk vaniljsocker.

Riv 3 äpplen med skal grovt och blanda ner.

Bred ut i långpanna på bakplåtspapper.

Grädda i 175 grader ca 30 minuter. Låt svalna. Skär i rutor om du ska spritsa, annars så skär du i rutor efter att du brett på toppingen.

Blanda 200 gram philadelphiaost med 50 gram rumsvarmt smör, vispa till bra konsistens tillsammans med 3 dl florsocker, 1 msk vaniljsocker och 2 tsk kanel.

Bred på rutorna eller spritsa på varje ruta.

Njut!

Lisbeth


8 kommentarer:

  1. Va bra, ska jag tipsa lillsyrran om som eventuellt är laktosintolerant! tack!
    (www.leilabakar.blogg.se)

    SvaraRadera
  2. Ser ju super smaskigt ut, men en enkel fråga: visst ska det väl vara 3dl florsocker ;-)Kram Eva.

    SvaraRadera
  3. Hej...
    Visst ska det vara florsocker och inte vaniljsocker i sån stor mängd.
    Tack för uppmärksamma ögon!
    L

    SvaraRadera
  4. Gud så smaskigt... Hoppas jag får lite besök hemma snart så jag får baka sådana här godingar :)

    Kram Jenny

    SvaraRadera
  5. Perfekt! Gick just och tåankte på vad jag skulle baka till helgen när vi får besök av mjölkallergiker! TACK för alla goda recept. Jag njuter av din blogg!

    SvaraRadera
  6. Tack för ett laktosfritt alternativ! Det behövs i vår familj och jag har saknat något bra att ta till vid behov. Denna kommer definitivt att hamna i bra recept-lådan.
    Kram
    Ann

    SvaraRadera
  7. Men gud så gott det lät med kanelphiadelphia! Måste testa den!! :-)

    SvaraRadera
  8. ...hoppas vi kan träffas och fika snart, blink, blink...

    Ha en trevlig och skön helg nu!

    SvaraRadera