Lättbakad, smaskig, lite kladdkakig chokladhistoria
med knäckig kokostosca!
Visst låter det som poesi eller hur????
Blanda 100 gram smält smör, 2 ägg, 2 dl strösocker, 1,5 dl vetemjöl, 1 tsk salt, 4 msk kakao och 1 msk vaniljsocker i en bunke.
Bred ut i liten långpanna, ca 20x 15 cm.
Grädda 10 minuter i 200 grader.
Smält under tiden 50 gram smör och blanda ner 2 dl strösocker, 3 msk sirap, 4 dl kokos, 1 dl vispgrädde samt 1 msk vaniljsocker.
Bred efter 10 minuter på kokosröran på kakan.
Grädda sedan i ytterligare 10 minuter i 200 grader.
Låt svalna i formen.
Skär stora goda bitar.
God som den är eller
med lite vispad grädde till,
som till de flesta chokladbakverk.
Lycka till!
Lisbeth
hahaha...jag verkligen poesi! Bakpoesi! (leila.bakar.blogg.se)
SvaraRaderahahaha...jag verkligen poesi! Bakpoesi! (leila.bakar.blogg.se)
SvaraRaderaTosca-kladd, Mmmmmså gott!!
SvaraRaderaNej men vilken romantisk dukning, kanhända det är fr dopet! Och där står ni alla fyra så fina så!!!
Vi hörs, Mari.