Muffins med hallon är alltid gott.
Lite vit choklad ovanpå gör det inte sämre...
Vispa 100 gram rumsvarmt smör med 1,5 dl strösocker poröst. Tillsätt 2 ägg och vispa lite till. Häll i 1 dl mjölk, 2 tsk vaniljsocker, 1,5 tsk bakpulver och 3,5 dl vetemjöl. Blanda väl, men inte för länge.
Fördela i ca 15 st små muffinsformar. Jag ställer de i muffinsplåt.
Tryck försiktigt ner några frysta hallon på varje muffins.
Grädda i 200 grader ca 15-18 minuter.
Låt svalna lite, hacka sedan vit blockchoklad och strö över rejält på varje muffins. Det smälter fast när det kallnar!
Lagom till ditt eftermiddagste?
Lisbeth
Mums så gott..så trevligt med all inspiration.
SvaraRaderaKram Lotta
Nu säger min man också "Det lät gott!"...
SvaraRaderaHär kämpar solen för att tränga igenom molntäcket, liiiite snö ligger i slänten.
Nu ska jag bylta på mig för att stå och heja på en fotbollsplan några timmar!
Kram/Lena
Oj vad mycke gott jag hittade här inne. Jag återkommer garanterat!
SvaraRaderaHa en trevlig kväll! //Therese
Om inte jag slutar följa din blogg så kommer jag att rulla fram snart! Eller så måste jag börja motionera... hrmpf.
SvaraRaderaTack för alla underbara recept!
Kram Anna
Hej Lisbeth!
SvaraRaderaHoppas allt är bra med dig. Du visar fantastiska bakverk som vanligt och jag blir så otroligt sugen. Faktum är att jag är hemma med alla barnen idag för de är lite hostiga - så jag ska ta och prova ditt recept på muffins! :)
Stor kram Jenny
Oj, vilken underbar blogg! Har fanns det mycket att gotta sig bland.
SvaraRaderaMuffinsarna såg urläckra ut. Jag ska starta ett lite café till sommaren och här kan jag nog hitta en del godingar.
Välkommen att kika in hos mig!
Jag tänkte göra dessa muffins nu men ska inte bjuda på dem förrän på tisdag eftermiddag, bör jag frysa dem tills dess eller hur förvarar jag dem för bästa resultat?
SvaraRaderaTack för en underbar bakblogg, helt galet frestande bakverk!
Okej, baket får bli i eftermiddag istället, ingen mjölk hemma.. Så två dygns förvaring alltså.
SvaraRaderaHej! De klarar sig finfint utan att frysas.
SvaraRaderaJag bakade till dop häromveckan dessa muffins två dagar innan.
De var de godaste muffinsarna iaf!!!
Lycka till!
Hej Lisbeth och tack för ditt snabba svar i söndags! Jag gjorde som du sa, bakade utan att frysa och det blev jättebra! Muffinsen hade strykande åtgång och fick högsta betyg av alla! Så tusen tack från mig och alla avsmakare:)
SvaraRaderaHej Katarina!
SvaraRaderaVad roligt att det blev lyckat!
Ha en skön onsdag!
Lisbeth
Hej!
SvaraRaderaÅh, va goda dessa verkar! Tror jag skall försöka mig på dem... men hur förvarar man dem över natten tro? I kylskåp eller skafferi?
Tack från en baknovis :-)