söndag 8 februari 2009

Hallonmuffins med vit choklad!


Muffins med hallon är alltid gott.
Lite vit choklad ovanpå gör det inte sämre...

Vispa 100 gram rumsvarmt smör med 1,5 dl strösocker poröst. Tillsätt 2 ägg och vispa lite till. Häll i 1 dl mjölk, 2 tsk vaniljsocker, 1,5 tsk bakpulver och 3,5 dl vetemjöl. Blanda väl, men inte för länge.
Fördela i ca 15 st små muffinsformar. Jag ställer de i muffinsplåt.
Tryck försiktigt ner några frysta hallon på varje muffins.
Grädda i 200 grader ca 15-18 minuter.

Låt svalna lite, hacka sedan vit blockchoklad och strö över rejält på varje muffins. Det smälter fast när det kallnar!

Lagom till ditt eftermiddagste?

Lisbeth


12 kommentarer:

  1. Mums så gott..så trevligt med all inspiration.
    Kram Lotta

    SvaraRadera
  2. Nu säger min man också "Det lät gott!"...

    Här kämpar solen för att tränga igenom molntäcket, liiiite snö ligger i slänten.

    Nu ska jag bylta på mig för att stå och heja på en fotbollsplan några timmar!

    Kram/Lena

    SvaraRadera
  3. Oj vad mycke gott jag hittade här inne. Jag återkommer garanterat!

    Ha en trevlig kväll! //Therese

    SvaraRadera
  4. Om inte jag slutar följa din blogg så kommer jag att rulla fram snart! Eller så måste jag börja motionera... hrmpf.

    Tack för alla underbara recept!

    Kram Anna

    SvaraRadera
  5. Hej Lisbeth!

    Hoppas allt är bra med dig. Du visar fantastiska bakverk som vanligt och jag blir så otroligt sugen. Faktum är att jag är hemma med alla barnen idag för de är lite hostiga - så jag ska ta och prova ditt recept på muffins! :)

    Stor kram Jenny

    SvaraRadera
  6. Oj, vilken underbar blogg! Har fanns det mycket att gotta sig bland.

    Muffinsarna såg urläckra ut. Jag ska starta ett lite café till sommaren och här kan jag nog hitta en del godingar.

    Välkommen att kika in hos mig!

    SvaraRadera
  7. Jag tänkte göra dessa muffins nu men ska inte bjuda på dem förrän på tisdag eftermiddag, bör jag frysa dem tills dess eller hur förvarar jag dem för bästa resultat?

    Tack för en underbar bakblogg, helt galet frestande bakverk!

    SvaraRadera
  8. Okej, baket får bli i eftermiddag istället, ingen mjölk hemma.. Så två dygns förvaring alltså.

    SvaraRadera
  9. Hej! De klarar sig finfint utan att frysas.
    Jag bakade till dop häromveckan dessa muffins två dagar innan.
    De var de godaste muffinsarna iaf!!!
    Lycka till!

    SvaraRadera
  10. Hej Lisbeth och tack för ditt snabba svar i söndags! Jag gjorde som du sa, bakade utan att frysa och det blev jättebra! Muffinsen hade strykande åtgång och fick högsta betyg av alla! Så tusen tack från mig och alla avsmakare:)

    SvaraRadera
  11. Hej Katarina!
    Vad roligt att det blev lyckat!

    Ha en skön onsdag!

    Lisbeth

    SvaraRadera
  12. Hej!
    Åh, va goda dessa verkar! Tror jag skall försöka mig på dem... men hur förvarar man dem över natten tro? I kylskåp eller skafferi?
    Tack från en baknovis :-)

    SvaraRadera