lördag 7 februari 2009

Havre & nougatrutor!



En smaskig godiskaka till lördagsfikat!
Blir lite mellanting av godis och kaka så skär munsbitar, då kan du ta fler!!!

Smält 200 gram smör och blanda det med 5 dl havregryn, 2 dl ljus sirap, 1 dl strösocker, 1 msk vaniljsocker och 1 dl vetemjöl.

Blanda väl.

Bred ut i liten långpanna, ca 15x20 cm.
Grädda i 15 minuter i 200 grader. Den ska få fin färg och bubbla.

Låt svalna lite, den stelnar till något.

Hyvla ca 125 gram nougat med osthyvel över den avsvalnade kakan. Bred ut nougaten när den börjar smälta över hela kakan.

Låt stå och kallna.

Gottgottigottgott!

Lisbeth

8 kommentarer:

  1. Vilken underbar blogg du har..här kommer jag hitta mycket att baka. Tack!
    Kram Lotta

    SvaraRadera
  2. Vilken bomb! Gjorde hemkokt kolasås förra helgen, nästan som att äta knäcksmet, jösses så gott (och SÖTT!).

    Just nu står kardemummakaka nr 2 i ugnen...

    Kram/Lena

    SvaraRadera
  3. Måste absolut testas!
    Ha en fortsatt mysig helg!

    Kram Mari i Marieholm

    SvaraRadera
  4. Vad du inspirerar mej till bakning!!!!
    Har aldrig sett något liknande! Leila i all ära ! Men du slår rekord!
    Tack SNÄLLA du!!

    Ha det så gott!
    E-K/noll54

    SvaraRadera
  5. Hej, ja du kan då verkligen konsten att få det att vattnas i munnen:-) Ha det bra, kram Eva.

    SvaraRadera
  6. TACK såå mycket för alla fina goa kommentarer!
    Det lyfter mig!
    Sköt om er...

    Lisbeth

    SvaraRadera
  7. Mmm såååå gott!!! Det både lät och såg ut, fint foto med!!! Mari.

    SvaraRadera
  8. Om man smakat kreationerna vet man dessutom att det ena smakar godare än det andra :-)

    Vi saknar verkligen de mysiga trevliga besöken vid gruvan, det är inte samma sak i caféet utan era bakverk!

    Kul att du fortsätter med bakningen i alla fall och delar med dig på en blogg så här, nu finns en aldrig sinande källa till underbara bakrecept att hitta inspiration från!

    Hälsningar
    Benny, Venche, Matilda och Wilmer

    SvaraRadera