torsdag 9 april 2009

Blåbärs & pistagemuffins


Mycket god smakkombo!
Pistagenötter och blåbär...
Mmmm!

Vispa 150 gram smör poröst med 2,5 dl strösocker. Tillsätt 2 ägg och vispa lite till. Blanda ner 1,5 tsk bakpulver, 1 tsk vaniljsocker, 3 dl vetemjöl.
Fördela smeten i 12 st mellanstora muffinsformar.
Fördela över ca 1,5 dl blåbär.

Blanda 50 gram smält smör med 0,5 dl strösocker, 1 dl grovhackade skalade pistagenötter, 1 tsk vaniljsocker och 1 dl vetemjöl.
Fördela det över muffinsarna.

Grädda i 200 grader ca 15-18 minuter.
Ätes gärna lite ljumma!

Mycket goda med en god vaniljglass
som dessert.


Lisbeth


7 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  2. Mmmm...låter himla goda, blir riktigt bak-sugen.. =)

    Glad Påsk!
    /Patricia

    SvaraRadera
  3. De såg väldans goda ut ! Och vilken spännande blanding, såväl blåbär som pistagenötter är ju smarr ! :)

    SvaraRadera
  4. Du är makalös, inte kakalös; )

    Jag ska hälsa fr min mamma att hon hade gjort din senaste rulltårta och den var så god, hon tycker du är beundransvärd!

    Glad påsk kompis, vi hörs!

    SvaraRadera
  5. Låter mycket gott :)

    GLAD PÅSK!!!
    Kram Åsa

    SvaraRadera
  6. De där låter inte helt fel, mums!

    Glad Påsk!
    Kraam / Benita

    SvaraRadera