fredag 10 april 2009

Morots & krosskakor.



Ett saftigt gott grovt bröd
med rivna morötter och
rågkross.

Koka upp 2 dl rågkross med 3 dl vatten. Låt det stå och dra en liten stund, låter det svalna i kastrullen.
Lös upp 1 pkt jäst i degspadet som du späder med 3 dl vatten till fingervarmt. Tillsätt 2 tsk salt, 2 msk matolja, 2 msk honung, 1 finriven stor morot och 2,5 dl grahamsmjöl. Blanda sedan ner ca 7-8 dl vetemjöl/ rågsikt/siktat dinkel.
Låt jäsa ca 30 minuter.

Baka ut brödkakor och nagga, låt jäsa ytterligare ca 20 minuter på plåten. Det blir ca 12 st tekaksstora brödkakor...
Grädda i ca 15 minuter i 225 grader.

Gott, saftigt och
fiberrikt!

Lisbeth

5 kommentarer:

  1. Det där lät som ett bröd i min smak, det ska jag baske mig prova att baka.

    Tack för recept och inspiration!

    Glad Påsk!
    /Patricia

    SvaraRadera
  2. Gottit det lät! Rågkross med morot, kan inte bli bättre. Må så gott på Er. Och glad påsk om jag inte sagt det. //Maria

    SvaraRadera
  3. MMm, gobullar..

    Ha en riktigt skön påsk med hela familjen, vi hörs!

    SvaraRadera
  4. Tar fram penna och papper på en gång för dessa bullar lät verkligen goda :)

    Kram Åsa

    SvaraRadera
  5. Detta bröd var helt underbart gott, 5* av 5 möjliga. Så härligt saftigt, och supergott. Dessutom var det lättbakat. Detta rekommenderar jag till er andra brödbakare, ett måste i receptboken.
    Tack Lisbeth för väldigt gott bröd-receptet.
    mvh Tina

    SvaraRadera