måndag 27 april 2009

En Prinsessas rulltårta!


Vår sexåriga
Prinsessa
bakar en rulltårta...
Grön marsipan ska det va!

Vispa 4 ägg pösigt med 2,5 dl strösocker. Tillsätt 1 dl potatismjöl, 1 tsk vaniljsocker och 2 tsk bakpulver. Blanda väl.
Häll på bakpappersklädd långpanna.
Grädda i 200 grader ca 10 minuter.

Stjälp upp på sockrat bakplåtspapper, låt kallna.

Vispa 1 förp vaniljvisp ( då räcker det att klicka på lite extra sedan för den som vill ha!) riktigt hårt.

Bred ut över botten, rätt tjockt lager. Rulla ihop från långsidan.
Låt ligga i kylen en stund.

Lägg upp på fat och rulla på ett marsipanlock (finns färdigt i bakhyllan på affären. Grönt eller rosa...)

Vi äter grädde och hallon till!
Och extra vaniljvisp för de som vill ha mycket av det...

Lisbeth
&
Prinsessan

12 kommentarer:

  1. Den ser inte dum ut! Kul när man kan dela intresse och aktiviteter med barnen.
    Sitter just nu och väntar på att dina kokos-lime bullar ska bli färdiga - andra omgången av den sorten. Och fler lär det bli! Så som smör i solen i vårt hus.
    Ha en fortsatt skön dag!
    Kram
    Ann

    SvaraRadera
  2. har just kollat igenom din blogg. det är sanslöst! allt recept verakr himla bra, jag är alldeles tagen! :)

    SvaraRadera
  3. Mums vad jag njuter av dina inspirerande recept och härliga bilder
    du har så härlig blogg

    bästa måndagskramen

    SvaraRadera
  4. jag tror du har en blivande bagare där hemma. :)

    SvaraRadera
  5. TACK! för alla gulliga kommentarer... Hälsar både mamman och Prinsessan!

    Lisbeth

    SvaraRadera
  6. Oj vad enkelt det verkar..ska testa .maken fyller nästa vecka
    Ha det så gött
    Bibban

    SvaraRadera
  7. Vilken bra idé med rulltårta i stället för tårtbottnar! Jag bara älskar prinsesstårta med grön marsipan, kram Eva.

    SvaraRadera
  8. Får jag lov att tipsa DIG om en underbar rabarberpaj, eller är det som att svära i kyrkan??!
    Hittade den här:
    http://www.ica.se/FrontServlet?s=mat_recept&state=recept&receptid=4787

    på ICA.se och bakade den i helgen, tillsätt gärna en extra dl socker i rabarberna. Den är lätt att göra och blir absolut himmelsk!

    Ska kolla lite bland dina recept, undrar hur många jag gjort hittills?!

    Kramar/Lena

    SvaraRadera
  9. Så ljuvligt gott det ser ut. Och vilken häftig kombination. Hälsa den lilla och gratulera. Må så gott på Er.//Maria

    SvaraRadera
  10. Nu har jag tigerkakan på svalning och ganachen likaså, ska bli härligt att få bjuda tjejerna på den i eftermiddag! Vad mycket glädje du ger mig med dina recept!

    Lena

    SvaraRadera
  11. Vilken prinsessdröm!

    En kaka som passar alla tre prinsessorna! Den största har mail: ) Mari.

    SvaraRadera