Många, många har denna
smaskiga, mastiga, läckra
chokladskapelse som
favorit...
Blanda 4 ägg med 6 dl strösocker, tillsätt 400 gram smält smör, 4 msk vaniljsocker, 2 tsk bakpulver, 1 dl kakao och 4 dl vetemjöl.
Blanda väl.
Bred ut på bakpappersklädd stor långpanna.
Grädda i 20 minuter på 175 grader.
Låt kallna i formen.
Koka upp 2 dl vispgrädde, 2 dl strösocker och 2 msk sirap. Dra av från värmen och lägg i 100 gram mörk choklad och rör tills den smält. Ställ tillbaks och koka på svag värme i ca 40 minuter. Ta av och rör i 100 gram smör tills det smälter. Häll chokladsmeten över kakan.
Ställ kallt ett par timmar eller över natten.
Skär i rutor när den är kall.
Går bra att frysa också.
Mäktig så det förslår...
...skär små rutor så kan chokladälskaren ta två...
Lisbeth
Hej Lisbeth!
SvaraRaderaMumsigt värre låter denna kaka, jag bara älskar dessa kladdkakor/ chokladkakor, så det skall bli spännande att se vad detta är.
Om du har tid och ork, så får du jättegärna lägga ut en bild på skapelsen, vi har ju blivit så väldigt bortskämda med det.
Tack igen för underbart goda recept.
Just nu har jag vaniljbullar i ugnen, och i går bakade jag dina rågkross/ morotsbröd, som redan blivit favoritbröd här hemma. Underbart att baka eget gott bröd,och veta exakt VAD som finns i det man bakar, inte några tillsatser här inte.
Kram.........TINA i Falun
Låter mumsigt! O med mörk choklad-passar mig perfekt. Måste prova. Ha det så gott. Kram Lenita
SvaraRaderaFörsta gången jag redan har ett recept, den är självskriven på födelsedagar!
SvaraRaderaLena
Kära hjärtanes så gott det såg ut!!! Men tyvärr är den väl inte så nyttig mot volangerna runt midjan. Fast...en liten bit skadar kanske inte;o)
SvaraRaderaoj vilken läckerbit!! en chokladälskares dröm skulle jag vilja säga! :)
SvaraRaderaHalloj! Måste kika in och se vad du har att erbjuda inför Valborg. Nått riktigt smarrigt såg jag. Mustigt med kan jag tänka. Hoppas du får en mysig stund vid den stora brasan annars så härligt i sommarvädret som utlovas. / Kram Eva-Mari
SvaraRaderaJa herregud, det där är ju verkligen något för mig som är galen i choklad! Tack än en gång
SvaraRaderaHa en skön Valborg!
Kram Anna
Oj oj!! Så himskens gott. Det får vi prova på! Men hur gör man om man vill baka sånna kakor utan ägg? Må så gott ocg en trevig valborg. // Maria
SvaraRaderaLåter fan¨tastiskt god, måste bara prova, bakade din äpple- och kokoskaka från novemberinlägen, smaskig värre!
SvaraRaderaTACK FÖR ALLA GODA RECEPT!
tack för ett gott recept :) jag undrar hur din kolaglasyr är på kakan, är den lite seg? min var lite sockrig i konsistensen? ska det vara så eller ska jag försöka på nytt?
SvaraRaderamm den var mycket god i vilket fall som helst :)
Hälsningar Himmelsberga Hembakt// Elina
Oj, så gott. Den här ska jag prova. Men ska chokladsmeten verkligen koka på svag värme i 40 minuter!?
SvaraRaderaMvh Lena
Hej.
SvaraRaderaDet går att koka såsen kortare, den bli lite lösare, men vill man kunna skära snygga rutor och ha en fast kant då blir ca 30-40 min bra.
Kolan bir lite mjukseg, men krämig. Inte sockrig.
Jag har varit med om att min blivit så någon gång, lite grynig men den är ju god ändå...
Eftersom jag oftast har bakat på en höft har det varierat m resultatet.
Lycka till!
(NU har jag mätt noga för er skull förstås...)
Lisbeth
Tack snälla för svar! då blir det en ny kaka imorgon.
SvaraRaderaHälsningar Elina
Hejsan!
SvaraRaderaKan jag få kopiera detta recept och lägga ut det på min blogg?
Mvh Carina