onsdag 29 april 2009

Succekaka!



Många, många har denna
smaskiga, mastiga, läckra
chokladskapelse som
favorit...

Blanda 4 ägg med 6 dl strösocker, tillsätt 400 gram smält smör, 4 msk vaniljsocker, 2 tsk bakpulver, 1 dl kakao och 4 dl vetemjöl.
Blanda väl.
Bred ut på bakpappersklädd stor långpanna.
Grädda i 20 minuter på 175 grader.

Låt kallna i formen.

Koka upp 2 dl vispgrädde, 2 dl strösocker och 2 msk sirap. Dra av från värmen och lägg i 100 gram mörk choklad och rör tills den smält. Ställ tillbaks och koka på svag värme i ca 40 minuter. Ta av och rör i 100 gram smör tills det smälter. Häll chokladsmeten över kakan.

Ställ kallt ett par timmar eller över natten.

Skär i rutor när den är kall.

Går bra att frysa också.

Mäktig så det förslår...
...skär små rutor så kan chokladälskaren ta två...

Lisbeth


14 kommentarer:

  1. Hej Lisbeth!
    Mumsigt värre låter denna kaka, jag bara älskar dessa kladdkakor/ chokladkakor, så det skall bli spännande att se vad detta är.
    Om du har tid och ork, så får du jättegärna lägga ut en bild på skapelsen, vi har ju blivit så väldigt bortskämda med det.
    Tack igen för underbart goda recept.
    Just nu har jag vaniljbullar i ugnen, och i går bakade jag dina rågkross/ morotsbröd, som redan blivit favoritbröd här hemma. Underbart att baka eget gott bröd,och veta exakt VAD som finns i det man bakar, inte några tillsatser här inte.
    Kram.........TINA i Falun

    SvaraRadera
  2. Låter mumsigt! O med mörk choklad-passar mig perfekt. Måste prova. Ha det så gott. Kram Lenita

    SvaraRadera
  3. Första gången jag redan har ett recept, den är självskriven på födelsedagar!

    Lena

    SvaraRadera
  4. Kära hjärtanes så gott det såg ut!!! Men tyvärr är den väl inte så nyttig mot volangerna runt midjan. Fast...en liten bit skadar kanske inte;o)

    SvaraRadera
  5. oj vilken läckerbit!! en chokladälskares dröm skulle jag vilja säga! :)

    SvaraRadera
  6. Halloj! Måste kika in och se vad du har att erbjuda inför Valborg. Nått riktigt smarrigt såg jag. Mustigt med kan jag tänka. Hoppas du får en mysig stund vid den stora brasan annars så härligt i sommarvädret som utlovas. / Kram Eva-Mari

    SvaraRadera
  7. Ja herregud, det där är ju verkligen något för mig som är galen i choklad! Tack än en gång

    Ha en skön Valborg!

    Kram Anna

    SvaraRadera
  8. Oj oj!! Så himskens gott. Det får vi prova på! Men hur gör man om man vill baka sånna kakor utan ägg? Må så gott ocg en trevig valborg. // Maria

    SvaraRadera
  9. Låter fan¨tastiskt god, måste bara prova, bakade din äpple- och kokoskaka från novemberinlägen, smaskig värre!
    TACK FÖR ALLA GODA RECEPT!

    SvaraRadera
  10. tack för ett gott recept :) jag undrar hur din kolaglasyr är på kakan, är den lite seg? min var lite sockrig i konsistensen? ska det vara så eller ska jag försöka på nytt?

    mm den var mycket god i vilket fall som helst :)

    Hälsningar Himmelsberga Hembakt// Elina

    SvaraRadera
  11. Oj, så gott. Den här ska jag prova. Men ska chokladsmeten verkligen koka på svag värme i 40 minuter!?

    Mvh Lena

    SvaraRadera
  12. Hej.
    Det går att koka såsen kortare, den bli lite lösare, men vill man kunna skära snygga rutor och ha en fast kant då blir ca 30-40 min bra.
    Kolan bir lite mjukseg, men krämig. Inte sockrig.
    Jag har varit med om att min blivit så någon gång, lite grynig men den är ju god ändå...
    Eftersom jag oftast har bakat på en höft har det varierat m resultatet.

    Lycka till!
    (NU har jag mätt noga för er skull förstås...)
    Lisbeth

    SvaraRadera
  13. Tack snälla för svar! då blir det en ny kaka imorgon.

    Hälsningar Elina

    SvaraRadera
  14. Hejsan!
    Kan jag få kopiera detta recept och lägga ut det på min blogg?
    Mvh Carina

    SvaraRadera