Lite bittermandel gör de spännande i smaken...
Smält 100 gram smör, tillsätt 5 dl mjölk och låt bli fingervarmt. Lös upp 50 gram jäst i degspadet och tillsätt 11-12 dl vetemjöl, 2 tsk salt och 1 tsk kardemumma.
Låt jäsa i ca 40 minuter.
Ta upp degen på bakbordet och baka ut en rektangel.
Bred på en fyllning som består av;
100 gram grovriven mandelmassa, 1 dl vinhackade hasselnötter, 50 gram rumsvarmt smör och några droppar bittermandel. ( Om du vill ett par droppar grön karamellfärg!)
Vik ihop/ rulla ihop den bullform du önskar.
Låt jäsa i ca 25 minuter.
Grädda i 10-12 minuter i 225 grader.
Låt kallna och pudra över florsocker!
Gott till fikat i trädgården...
Lisbeth
Ser himla gott ut, som allt annat förstås!! Får du någon semester?? Må så gott.// Maria
SvaraRaderaSynd att jag inte tål mandel annars hade jag bakat dem. Det är väl mandeln som gör dem extra goda.
SvaraRaderaHej Lisbeth!
SvaraRaderaVill bara berätta att min man kommer vara med i radio p4, radio dalarna idag kl. 15.00. Han kommer att bjuda på hans favoritkaka, en kaka vår dotter bakat efter ett av dina recept - "lättbakad, smaskig, lite kladdkakig chockladhistoria med knäckig kokostosca". Kakan är fantastisk god (även om jag hittills aldrig lyckats med den...) Kan vara roligt för dig att veta att du förmodligen kommer omnämnas i radioprogrammet!
Vänliga hälsningar från annika
Hej!
SvaraRaderaSom så många andra gör jag reklam för din blogg och har en länk från min dito till dig. Min grannfru har idag varit inne på "premiärtur" hos dig och fastnade för detta recept!
Min favvo är ju lakriskakan...