måndag 31 augusti 2009

Nektarin och toscakaka


Ta det som ligger och skrotar på fruktfatet!
Här blev det nektariner, men passar med
tex äpplen eller plommon också!

Vispa 200 gram rumsvarmt smör med 2,5 strösocker poröst.Tillsätt 3 ägg och 2 msk vaniljsocker. Blanda i 1 dl mjölk, 1 msk bakpulver och 4 dl vetemjöl. Blanda väl.
Häll i bakpappersklädd liten långpanna.
Grädda i 15 minuter i 175 grader.
Koka under tiden ihop 100 gram smör, 1 dl strösocker, 2 msk sirap, 1 dl grädde och flagad sötmandel, valnötter och hasselnötter. Sammanlagt ca 2 dl nötter/mandel.
Skär frukten i bitar och lägg på den halvfärdiga kakan, bred försiktigt ut nötsmeten över frukten.
Grädda i ytterligare ca 10 minuter.
Skär i rutor när den svalnat.
Godis med grädde till!

Lisbeth

9 kommentarer:

  1. Åhh så smarrigt!

    Jag älskar tosca.

    Kram Viveka

    SvaraRadera
  2. Mums,den kakan både låter och ser god ut!!Tack för ett fint recept!

    Kram Maria

    SvaraRadera
  3. Det där såg gott ut! Mums! Hoppas allt är bra med dig?? //Maria

    SvaraRadera
  4. Ah, denna ska jag prova snart!
    Rörde ihop dina nöt/mandelbullar igår - och de gick åt!!!
    kram
    Ann

    SvaraRadera
  5. Mmmm Nektarin & Toscakaka... det vattnas i munnen innan jag ens har läst receptet! Smarrigt!

    Kram Jenny

    SvaraRadera
  6. Mmm. Men när ska nektarinerna blandas i, eller läggas på? Mitt emellan, eller till slut? Verkar ursmarrigt!

    SvaraRadera
  7. mmm va mycket bra recept.
    jag länkar till dej från min blogg

    SvaraRadera
  8. Har för stunden (och förmodligen ett par veckor framöver) inget kök. Nu blev bak-abstinensen ännu värre. Men jag sparar de goda recepten tills jag får min nya ugn i mitt alldeles nya kök. Gud vad jag längtar!

    SvaraRadera