Ta det som ligger och skrotar på fruktfatet!
Här blev det nektariner, men passar med
Här blev det nektariner, men passar med
tex äpplen eller plommon också!
Vispa 200 gram rumsvarmt smör med 2,5 strösocker poröst.Tillsätt 3 ägg och 2 msk vaniljsocker. Blanda i 1 dl mjölk, 1 msk bakpulver och 4 dl vetemjöl. Blanda väl.
Häll i bakpappersklädd liten långpanna.
Grädda i 15 minuter i 175 grader.
Koka under tiden ihop 100 gram smör, 1 dl strösocker, 2 msk sirap, 1 dl grädde och flagad sötmandel, valnötter och hasselnötter. Sammanlagt ca 2 dl nötter/mandel.
Häll i bakpappersklädd liten långpanna.
Grädda i 15 minuter i 175 grader.
Koka under tiden ihop 100 gram smör, 1 dl strösocker, 2 msk sirap, 1 dl grädde och flagad sötmandel, valnötter och hasselnötter. Sammanlagt ca 2 dl nötter/mandel.
Skär frukten i bitar och lägg på den halvfärdiga kakan, bred försiktigt ut nötsmeten över frukten.
Grädda i ytterligare ca 10 minuter.
Skär i rutor när den svalnat.
Grädda i ytterligare ca 10 minuter.
Skär i rutor när den svalnat.
Godis med grädde till!
Lisbeth
Lisbeth
Åhh så smarrigt!
SvaraRaderaJag älskar tosca.
Kram Viveka
Mums,den kakan både låter och ser god ut!!Tack för ett fint recept!
SvaraRaderaKram Maria
Det där såg gott ut! Mums! Hoppas allt är bra med dig?? //Maria
SvaraRaderaAh, denna ska jag prova snart!
SvaraRaderaRörde ihop dina nöt/mandelbullar igår - och de gick åt!!!
kram
Ann
Mmmm Nektarin & Toscakaka... det vattnas i munnen innan jag ens har läst receptet! Smarrigt!
SvaraRaderaKram Jenny
Mmm. Men när ska nektarinerna blandas i, eller läggas på? Mitt emellan, eller till slut? Verkar ursmarrigt!
SvaraRaderammm va mycket bra recept.
SvaraRaderajag länkar till dej från min blogg
Nektarin?
SvaraRaderaHar för stunden (och förmodligen ett par veckor framöver) inget kök. Nu blev bak-abstinensen ännu värre. Men jag sparar de goda recepten tills jag får min nya ugn i mitt alldeles nya kök. Gud vad jag längtar!
SvaraRadera