En stor, god favorit är
Kardemummakaka!
Och denna är så lättbakad, och
blir alltid saftig och smaskig!
Blanda 4 dl vetemjöl, 100 gram halvsmält smör, 2 dl filmjölk, 1 tsk vaniljsocker, 1 msk malen kardemumma, 2 tsk bakpulver, 1 ägg och 1,5 dl strösocker i en skål. Rör bara så att det blandar sig.
Häll i springform, strö över rikligt med pärlsocker.
Grädda i ca 25 minuter i 175 grader. Inte längre, en torr kardemummakaka är inte lika rolig...;)
Ha en skön vintervecka!
Lisbeth
Mmmmm Kanske man skulle prova en sådan till fikat i dag!
SvaraRaderaHa en fin dag!
Kram Irene
Mmmmm vad smarrig.Tack snälla för receptet.Ha en fin kväll.Varm kram Rita ♥
SvaraRaderaÄlskar kardemummakaka! Ska nog ta och baka det snart.
SvaraRaderaDet låter riktigt gott!
SvaraRaderaMan kan väl använda creme fraiche istället för filmjölk? De säljer nämligen inte fil här i Nya Zeeland.
Måste pröva denna i helgen!
=o)
Mmm vilken gokaka, den med kall mjölk! Och där ser jag dina snygga hemsydda kuddar i bakgrunden också!! Mari.
SvaraRaderaÅhh den såg ju riktigt god ut! Det receptet sparar jag för att provbaka nångång framöver =)
SvaraRaderaDen skall jag baka, älskar kardemumma!
SvaraRaderaKram Pia
Njuter av den goda kardemummakakan och en kopp kaffe. Jag hade bara naturell yoghurt hemma men det funkade ju lika bra. Tack för receptet! Tar med en bit till pappa också!
SvaraRaderaJag började läsa din blogg för 15 minuter sen och jag älskar den redan! Tack! Jag kommer verkligen fortsatta läsa. Mvh Caroline
SvaraRaderaÄr inne och kikar vad du bakat för gott...mmmmums. Säger jag bara. Så mycket härlig bakinspiration du sprider. Ha en god dag fr. Maria
SvaraRaderaDen här bloggen gör en både baksugen och framförallt på gott humör :-)
SvaraRaderaJag blir också på gott humör av din blogg! Bakar inte så mycket men det jag prövat har varit jättegott :)
SvaraRaderaBakade denna igår, och det blev supergod! Tack för en jätte mysig sida! :)
SvaraRadera