Det finns hopp om ljusare tider och
det är en god start på februari...
Här är ett litet recept på ca 10 små goda semlor!
Smält 50 gram smör och tillsätt 2,5 dl mjölk. Värm till fingervarmt.
Lös upp 1/2 pkt jäst i degspadet, tillsätt 1 krm malen kardemumma, 0,5 dl strösocker, 0,5 tsk salt och ca 6 dl vetemjöl.
Låt jäsa ca 30 minuter.
Baka ut 10 bullar, lägg på bakplåtspapper, jäs ytterlgare ca 25 minuter.
Pensla med ägg om du vill, går bra att hoppa över tycker jag.
Grädda i 225 grader ca 10-12 minuter.
Låt kallna.
Jag rostade ca 1 dl skållad mandel (bra att ta reda på mandlarna från glöggblandningarna...)
och körde till i mixern tills det är riktigt finhackat, tillsätt 0,5 dl strösocker och ca 3 droppar bittermandelessens.
Blanda i ovispad grädde tills du får den konsistens du önskar på fyllningen till semlorna.
Klipp/skär av locket på bullarna, gör en grop, så mycket god fyllning ryms...
Vispa grädde, klicka på en stor klick och lägg på locket. Sikta florsocker över!
Njut av denna fina måndag!
Lisbeth
Åhh så smarrigt! Ska jag baka o överraska mina kära! Tack... Anna
SvaraRaderaLåter ljuvligt gott! Hittills har jag inte ätit någon semla för säsongen.
SvaraRaderaSka så absolut bakas en dag!!
SvaraRaderaKlem Anna
Bakade dessa igår, gjorde även några med vaniljfyllning. De blev sååå goda! / Annika
SvaraRaderaVilken härlig blogg!
SvaraRaderaJag är sjukt sugen på att göra semlor men kör viktväktarna just nu :(
Men ska ta och baka mej några sedan när det är fettisdagen ;)
Mmmmm, äntligen kom dem, semlorna. Har väntat på att du skulle komma med nåt smaskigt recept :o)
SvaraRaderaDessa ser ju alldeles fantastiskt goda ut och jag blir som vanligt ursugen!
Kanske något att baka till lillans kalas på söndag. Tänk att fylla år mitt i semel-perioden :o)
Hoppas att du har en riktigt fin tisdag och tack för att du är en trogen följare hos mig ;o)
Kramar Ulrika