fredag 25 mars 2011

Havretekakor!

Lättbakat matbröd till
frukosten!
Smält 50 gram smör, tillsätt 5 dl mjölk, låt bli fingervarmt.
Smula sönder 1 pkt jäst i en degbunke och häll över degspadet. Blanda ner 2 tsk salt, 4 dl havregryn och ca 6-7 dl fint rågmjöl.
Blanda degen ordentligt.
Låt jäsa i ca 40 minuter.
Baka ut mindre brödkakor, nagga med en gaffel när delagts på bakpåtsppaersklädda plåtar, det blir ca 15 st.
Jäs i 30 minuter.
Grädda i ca 10 minuter i 225 grader.
Jättegott att rosta också!
Lisbeth


6 kommentarer:

  1. Gud så gott.
    Nu ska det bakas :)
    Ha en underbar vårdag.
    Kram
    Jessica

    SvaraRadera
  2. Tittar in och önskar dig en underbar helg :) Kramar Maria

    SvaraRadera
  3. Vilken fantastisk blogg. Min dotter och jag älskar att baka. Min dotter är en duktig tårtbakerska. Titta gärna in på hennesblogg. www.moecakedisign.blogspot.com
    MVH Helena

    SvaraRadera
  4. Härlig blogg måste jag säga! Ett hett tips för alla baksugna kolla in www.bakugnboken.se Det kanske är något ni kan länkta efter? Vill ni blogga om det så varsågod!

    Med vänliga hälsningar
    Fredrik

    SvaraRadera
  5. Hembakat bröd är bland det bästa som finns!

    SvaraRadera
  6. Novis vid sin spis kan jag tycka mej vara... men jag undrar lite... det står att jag ska smälta smör och blanda i VETEMJÖL... sen ska jag hälla degspadet över jästen... har inte testat, men blir det DEGSPAD av smör och mjöl? Eller är det mjölk det ska stå?
    Skulle behöva komma på en bakskola! Kanske du kan hålla en specialkurs för mej?
    Skön sommar!

    Camillha

    SvaraRadera