frukosten!
Smält 50 gram smör, tillsätt 5 dl mjölk, låt bli fingervarmt.
Smula sönder 1 pkt jäst i en degbunke och häll över degspadet. Blanda ner 2 tsk salt, 4 dl havregryn och ca 6-7 dl fint rågmjöl.
Blanda degen ordentligt.
Låt jäsa i ca 40 minuter.
Baka ut mindre brödkakor, nagga med en gaffel när delagts på bakpåtsppaersklädda plåtar, det blir ca 15 st.
Jäs i 30 minuter.
Grädda i ca 10 minuter i 225 grader.
Jättegott att rosta också!
Lisbeth
Gud så gott.
SvaraRaderaNu ska det bakas :)
Ha en underbar vårdag.
Kram
Jessica
Tittar in och önskar dig en underbar helg :) Kramar Maria
SvaraRaderaVilken fantastisk blogg. Min dotter och jag älskar att baka. Min dotter är en duktig tårtbakerska. Titta gärna in på hennesblogg. www.moecakedisign.blogspot.com
SvaraRaderaMVH Helena
Härlig blogg måste jag säga! Ett hett tips för alla baksugna kolla in www.bakugnboken.se Det kanske är något ni kan länkta efter? Vill ni blogga om det så varsågod!
SvaraRaderaMed vänliga hälsningar
Fredrik
Hembakat bröd är bland det bästa som finns!
SvaraRaderaNovis vid sin spis kan jag tycka mej vara... men jag undrar lite... det står att jag ska smälta smör och blanda i VETEMJÖL... sen ska jag hälla degspadet över jästen... har inte testat, men blir det DEGSPAD av smör och mjöl? Eller är det mjölk det ska stå?
SvaraRaderaSkulle behöva komma på en bakskola! Kanske du kan hålla en specialkurs för mej?
Skön sommar!
Camillha