fredag 23 juli 2010

Jordgubbsmazariner!


Jordgubbstider!

Hur underbart är det väl inte att åka tll en självplock
av jordgubbar och äta sig mätt samt plocka en stor korg????
Mmmm.
Det blev sylt, frusna hela bär och några smaskiga
jordgubbsfrestelser den här gången!

Mazariner är delikata med lite jordgubbar i botten...

Gör en deg av 100 gram rumsvarmt smör och 3 dl vetemjöl samt 0,5 dl strösocker. Blanda med 1 äggula.
Tryck ut i 18 st mazarinformar i aluminium.
Fördela egen jordgubbssylt eller ca 2 dl mosade jorgubbar blandat med lite potatismjöl och strösocker i botten på formarna.

Vispa 1 äggvita samt 1 helt ägg pösigt med 1,5 dl strösocker. Tillsätt 50 gram smält smör, 2 msk vispgrädde, 1 tsk vaniljsocker, 100 gram finhackade sötmandlar och 0,75 dl vetemjöl.
Blanda även i några droppar bittermandelessens om du vill ha den riktiga mazarinsmaken. Funkar utan också.

Fördela mandelsmeten ovanpå sylten.

Grädda i 175 grader i ca 20 minuter.
Pudra mycket florsocker över när de svalnat.

Om du vill gör du en florsockerglasyr!


Sommar i en form är dessa godbitar!

Lisbeth

3 kommentarer:

Nordingården sa...

Jordgubbsmazariner och efterrätten nedan, jag dånar, jag älskar nämligen maräng!!! Mari.

Erika - Bakglädje sa...

Mums! Vill ha.

Annelie sa...

Smaskens!!! Dom läre jag nog prova på...:)...Härligt och roligt med hembakt,det svåraste är ju att låta bli att äta hela tiden..hahahaa...Önskar dig en toppendag..Kram/Annelie