goding!
En god pajbotten med en smakrik chokladfyllning
och ett ljuvligt marängtäcke!
Mmmm...
En pajbotten behövs.
Blanda 3 dl vetemjöl med 3 msk strösocker, 125 gram mjukt smör och 1 tsk vaniljsocker.
Tryck ut i en rätt stor pajform eller en springform.
Grädda botten i 15 minuter i 175 grader.
Smält 100 gram smör, låt 100 gram mörk fin choklad smälta ner i smöret.
Vispa 3 äggulor (spar vitorna till marängsmet) tillsammans med 1,5 dl strösocker pösigt. Tillsätt 1 tsk vaniljsocker, 2 msk mjöl och 1 msk sirap. Blanda i smör och chokladblandningen. Rör ihop.
Häll i den förgräddade pajbotten.
Grädda i 175 grader i 10 minuter.
Vispa under tiden vitorna till maränsmet och tilsätt 1,5 dl strösocker.
Bred över marängen och grädda ytterligare 15 minuter i lite lägre temperatur; ca 150 grader.
Låt svalna.
Servera gärna med
färska hallon eller jordgubbar!
Som att komma till himmeln...
Lisbeth