fredag 10 oktober 2008

Färskostkaka med blåbär




Blåa bär är gott i denna kaka!


Blir lite som en cheesecake i konsistensen, lite magrare än vanliga kakor...


Vispa 75 gram mjukt smör med en liten ask färskost light (200g) och 2 dl strösocker. Tillsätt 3 ägg och blanda väl, ha i 2,5 dl vetemjöl, 1 msk vaniljsocker och 1 tsk bakpulver. Blanda allt väl och bred ut i smörad springform. Häll över ca 2 dl bär (blåbär, hallon, björnbär eller vinbär...)

Grädda i 175 g ca 30 minuter. Låt kallna och stå till sig innan du tar den ur formen...


Gott med vaniljvisp!

Alltid fint att garnera med lite citronmeliss...


Smaklig spis!


Lisbeth

2 kommentarer:

n o r d i n g å r d e n sa...

Jäklar anamma så goda kakor du lägger in på löpande band! Snålvattnet rinner, ha en bra heg kompis, jag mailar dig strax! Mari.

Anonym sa...

Vilken fin blogg du har Lisabeth med mycket goda och fina kakor! Kommer till stugan i morgon för en kopp te. Kram Maria