onsdag 18 februari 2009

Choklad & kokostosca rutor



Lättbakad, smaskig, lite kladdkakig chokladhistoria
med knäckig kokostosca!

Visst låter det som poesi eller hur????

Blanda 100 gram smält smör, 2 ägg, 2 dl strösocker, 1,5 dl vetemjöl, 1 tsk salt, 4 msk kakao och 1 msk vaniljsocker i en bunke.
Bred ut i liten långpanna, ca 20x 15 cm.
Grädda 10 minuter i 200 grader.
Smält under tiden 50 gram smör och blanda ner 2 dl strösocker, 3 msk sirap, 4 dl kokos, 1 dl vispgrädde samt 1 msk vaniljsocker.
Bred efter 10 minuter på kokosröran på kakan.
Grädda sedan i ytterligare 10 minuter i 200 grader.
Låt svalna i formen.

Skär stora goda bitar.

God som den är eller
med lite vispad grädde till,
som till de flesta chokladbakverk.

Lycka till!
Lisbeth

3 kommentarer:

Anonym sa...

hahaha...jag verkligen poesi! Bakpoesi! (leila.bakar.blogg.se)

Anonym sa...

hahaha...jag verkligen poesi! Bakpoesi! (leila.bakar.blogg.se)

n o r d i n g å r d e n sa...

Tosca-kladd, Mmmmmså gott!!

Nej men vilken romantisk dukning, kanhända det är fr dopet! Och där står ni alla fyra så fina så!!!

Vi hörs, Mari.