fredag 6 februari 2009

Grovt frukt och nötbröd


Lagomt Grovt bröd med torkad frukt och hasselnötter!
Lös upp 1 pkt jäst i 5 dl fingervarmt vatten, tillsätt 1 tsk salt och 2 msk matolja. Häll i 1 dl katrinplommon och 1 dl aprikoser ( klipp de i lite mindre bitar först...) samt 1 dl hasselnötter.
Tillsätt 5 dl vetemjöl, 4 dl dinkelfullkorn och ca 2,5 dl graham.
Blanda ordenligt.
Jäs 30 minuter.
Baka ut ca 12-15 st bröd och jäs ytterligare 20 minuter.
Grädda i ca 12 minuter i 225 grader.
Mmmm...
så gott med en god brieost och kanske en skiva salami på!
Lisbeth

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej Lisbeth,
Oj vad vi är många som saknar dej, Mattias och Bagarstugan! Falun är sej inte likt längre utan er och ert goda bröd. Det finns ingenstans att fika längre=urtråkigt för ett kakmonster som jag.. Hoppas ni har det bra och tack för alla goda recept på bloggen! Ha en skön helg! Hälsa M Kram Titti