tisdag 17 februari 2009

Nötbröd


Gott med rostade hasselnötter i ett
lite grövre bröd!

Rosta 100 gram hasselnötter lätt. Låt svalna.
Om du vill kan du hacka nötterna något, jag brukar ha de hela...
Lös 1 pkt jäst i 5 dl vatten, tillsätt 1 tsk salt, 2 msk matolja och nötterna. Blanda i 2,5 dl grahamsmjöl och ca 8 dl vetemjöl ( el dinkelvete).
Blanda väl.
Jäs ca 30 minuter.
Baka ut till bullar, ca 15 st. Lägg på plåten och jäs ca 20 minuter ytterligare.
Grädda i 225 grader ca 12-15 minuter.
Så gott med en god ost på...
Lagrad Västan, en något magrare ost värd att testa.

Lisbeth

6 kommentarer:

Vardags-mirakel sa...

Mmmm det låter gott! Ska nog prova receptet när magen mår bättre, kram Eva.

rosenskära sa...

Jag längtar redan efter ett gott bröd, har du publicerat ngt recept som kan kallas GI-vänligt?

Kram/Lena

Anonym sa...

Brödbak ja...vi har inget bröd hemma och jag tänkte jag skulle baka det under veckan men jag får beslutsångest av alla goda bröd ute i bloggvärlden. Bröd med nötter i är ju aldrig fel.
//leilabakar

Anonym sa...

Hittase din Blogg av en slump.Lägger in den som länk och skall lusläsa den vad det lider.

Anonym sa...

Detta lät supergott! Är det någon skillnad på att använda vetemjöl eller vetemjöl special?

Lisbeth sa...

Hej alla bloggare!
Jag har inget GI bröd just nu, men nötter är ju bra, samt om det innehåller fullkorn...

Vetemjöl special innehåller jäsmedel tror jag. Det ska enl deras reklam ge bättre jäskraft. Funkar säkert, men jag bakar med vanligt mjöl.

Sköt om er!!!

Lisbeth