söndag 15 februari 2009

Sesamtekakor!


Saftigt med sesambröd!
Jättegott att rosta till frukost med ost och marmelad på kanske...

Lös 1 pkt jäst i ca 5 dl fingervarmt vatten. Tillsätt 2 dl skalade sesamfrön, som du rostat lite lätt i ugnen. Blanda i 1 tsk salt, 2 msk matolja, 2 dl grahamsmjöl och 8,5 dl vetemjöl.

Blanda väl.
Jäs ca 30 minuter.
Baka ut. Blir ca 10-12 bröd av detta.

Jäs en stund till, ca 20 minuter.

Grädda i 225 grader ca 15 minuter.

Njut av en god kvällsmacka!


Lisbeth

6 kommentarer:

Hem och Harmoni Marie sa...

Det lät ju superenkelt! Ska testas snarast!

Ha en trevlig söndag! Kram Marie

Smått å Gott sa...

Mycket gott som vanligt! Hoppas ni haft en trevlig alla hjärtans helg! Vädret är ju underbart. Vi måste höras snart. Jobbar ju i närheten av dig!! Må så gott.// Maria

Jeanette sa...

Mums...
Jag blir aldrig trött på din blogg.
//Jeanette

Anonym sa...

Saknar er!! Men som tur är får man ju komma in här och hälsa på...men vart har du "doftknappen"

Nu till min viktiga fråga, jag har gjort en länk på min blogg till er hoppas det är OK, annars tar jag bort den så ??????

En från Stadsnätsgänget hihihihi
Kram på dig! ;-)

PS Vila och blogga nu i 5 år å sen kommer ni väl tillbaka *försöker flirta in mig* DS

Anns Gröna sa...

MMM, dessa bullar låter lockande - verkar ju inte så svårt, får nog prova i veckan.
Tack!
Kram
Ann

Lisbeth sa...

Tack för alla goa kommentarer. Klart det går bra att länka.

Må gott!
Lisbeth