tisdag 8 februari 2011

Goda Grahamsbullar!

Dags för ett gott matbröd!
Rör ut 1 pkt jäst, 50 gram, i en degbunke med 5 dl fingervarmt vatten, tillsätt 2 msk matolja, 2 tsk salt, 2 msk sirap och 4 dl grahamsmjöl. Blanda sedan i ca 7-8 dl dinkelmjöl eller rågsikt.
Låt degen köras någon minut i degblandaren.
Jäs i en halvtimme.
Ta upp och knåda lätt, gör ca 20 bullar av degen.
Jäs på plåt ca 20 minuter till.
Grädda i 225 grader i ca 12-15 minuter.
Bra matsäcksbröd till
skidutflykten!
Lisbeth

3 kommentarer:

Maria sa...

Hej Tittar in för att se hur du har det. Har varit på semester och då blev det inget bloggande. Ha en god dag fr. Maria

Neoma sa...

Åå kanske man skulle våga att prova på att baka med dinkel!?
Det var längesedan jag bakade småbröd, det blir ju mest limpa för att det är så enkelt!
/Mari

Anonym sa...

Bakade grahamsbullarna i helgen och dom var försvinnande goda och så provade jag att baka bullarna som ska bli semlor, dom bjuder jag mina kompisar på imorrn.
Tack för alla härligt goda recept.
Kram//E