torsdag 27 augusti 2009

Sesam & nötbröd


Goda och saftiga halvgrova matbröd!

Lös upp 1 pkt jäst i 5 dl fingervarmt vatten. Tillsätt 2 tsk salt, 2 msk matolja och 1 msk honung.
Blanda i 3 dl havregryn, 2 dl sesamfrön och 2 dl finhackade valnötter.
Tillsätt ca 9-11 dl dinkelmjöl och blanda väl, tillsätt inte för mkt mjöl. Saftigare bröd om degen är lite kletig.
Låt jäsa i 40 minuter, baka ut. Det blir ca 12 bröd.
Jäs ytterligare ca 25 minuter.
Grädda i ca 10-15 minuter i 225 grader.

Gott!

Lisbeth

4 kommentarer:

Tiol sa...

Hej Lisbeth!

Kul att du är tillbaks efter lite sommaruppehåll, hoppas du haft en skön sommar med mycket sol o bad och mys med din familj.

Är det något speciellt man skall tänka på när man bakar med dinkel? Jag har aldrig gjort det tidigare, men vill nu testa.
kram...tina

Guldkant På Livet sa...

...ser frågan ovan, om det är ngt särskilt man ska tänk på när man bakar med dinkel, jag som är superamatör på området- är det ngt man behöver tänker på när man bakar? : )

Jag har en bild på ngt gott du gjort, kommer ngn gång här framöver...

Trevlig helg, vi hörs!

Lisbeth sa...

Hej! Nej det är bara att bara att baka på... Ta de mjölsorter ni har hemma och blanda... Försök bara att degen ska va rätt kletig, det ger saftigare bröd.
Lycka till!
Lisbeth

Anonym sa...

Japp..då har man varit och inhandlat så nu ska det bakas i grannstugan och tro det eller ej men det är inte Marie som bakar...