Smaskiga chokladrutor kan vi inte få för många av...
Vispa 3 ägg pösigt med 2,5 dl strösocker och tillsätt 125 gram smält smör. Blanda ner 1 tsk vaniljsocker, 1 tsk bakpulver, 3 msk kakao och 3 dl vetemjöl.
Blanda väl.
Häll i mindre långpanna, ca 20x25 cm.
Grädda i ca 15-18 minuter i 175 grader. Den ska inte stelna till helt.
Blanda under tiden 125 gram smält smör med 1 dl vispgrädde, 3 msk sirap, 1 tsk vaniljsocker, 1 dl strösocker och 200 gram kokos. (Nötter funkar också bra om du gillar det, eller blanda...)
Bred på toppingen på den nästan färdiga kakan och grädda i 175 grader i ytterligare ca 8-10 minuter...den ska få fin färg.
Mmm.
Njut.
Lisbeth
19 kommentarer:
Välkommen tillbaka!
Recept på långpannekakor är himla bra, de går fort att göra. Denna lät smaskens!
Kram Marie
Welcome back!:) kul. Och mumsigt värre såg det ut;)
Välkommen tillbaka.Älskar långpannekakor går ju bara så snabbt.Ha en skön kväll varmkram Rita ♥
Heja kompis, du är här igen! Kul att se dig i går också, mmm den kakan såg farligt god ut! Vi hörs & mailas! Mari.
Oj så många läckerheter som fanns på denna nyfunna blogg.
Ha en bra dag!
Hej
Så härligt med ett inlägg från dig. Mums, den där brukar jag göra ibland, farligt god är den!
Ha de gott!
Kram
/Sara
Roligt att se att du är tillbaka igen! Välkommen =0)
Kram Linda
Välkommen tillbaks till oss, OJ VAD DU ÄR EFTERLÄNGTAD. Hoppas du mår så bra som du bara kan Lisbeth!
Massor av välkomstkramar till dej, och Lycka till med goda nya recept.
Kramar/Tina
Hej!
Vad kul att höra från dig - hoppas allt är bra! Den där kakan ser smarrig ut :)
Kram Jenny
Äntligen, som jag längtat efter dina fina bakverk.
Åh, välkommen tillbaka till bloggen, de har varit saknad!
Anna-Maria
KUL att du är här igen! Ser fram emot en smaskig vår.
Kram
Ann
Åh, vad den ser god ut! Ha en bra dag, kram Eva.
Mmmmmm...
Detta får blir fredagsmys (och lördagsmys och söndagsmys)!!
Ha en bra dag!
Camilla
Äntligen ett livs(/bak)tecken! :D Som jag har längtat och väntat! Min favvoblogg alla tider alla kategorier! :) Smask smask, en kaka till kaffet får det bli!
Kunde inte låta bli att provbaka med en gång...men min blev inte alls lika fin som din...det största problemet var att den inte ville bli klar, det tog minst dubbelt så lång tid, toscan, som jag hade hackade nötter i istället för kokos es jag inte hade kokos hemma, blev helt rinnig och flöt bara ut och bildade hål i kakan. men men, det smakar ju kalas ändå, fast någon fröjd för ögat blev det inte! :P
Åh!! va kul att du är tillbaks igen..
Härligt med lite nytt att baka!!
Ha en bra dag!
kram wivi
Äntligen, nu kan vi börja baka igen :-)
Ja nu blev det ju en vanlig tosca, men det var länge sedan Tack för tipset!
Skicka en kommentar