torsdag 19 augusti 2010

Sesambaugette!


Gott bröd till frukost eller maten...
Passar utmärkt till att rosta när det blivit lite torrt,
eller gör krutonger till soppan eller salladen!

Rör ut 1 pkt jäst i 5 dl ljummet vatten. Blanda i 2 tsk salt, 2 msk matolja och ca 11-12 dl vetemjöl.
Låt degen vara rätt lös, det ger saftigare bröd.

Jäs i 40 minuter.

Ta upp och baka ut 3 st baugetter lika långa som en bakplåt. Vrid de flera varv och lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Jäs utan bakduk i ca 20 minuter.
Värm under tiden ugnen till 250 grader, ställ även in en ugnsfast form med lite vatten i.

Pensla med vatten eller äggvita och strö över svarta el vita sesamfrön.

Ställ in baugetterna och grädda i 250 grader i 10 minuter. Sänk sedan till 200 grader i ytterligare 10 minuter.

Ta ut och låt svalna utan bakduk!

Njut av en nybakt macka!

Lisbeth

3 kommentarer:

n o r d i n g å r d e n sa...

Mmmm jag kan känna doften och vilket tilltalande och fint foto!!! Mari.

Erika - Bakglädje sa...

Det brödet såg väldigt gott ut.

Karin sa...

Det där såg gott ut :-)