tisdag 14 september 2010

Espressokaka!


En smaskig kladdkaka
med kaffesmak...
Gott!
Passar alldeles utmärkt att tillsätta tex pinjekärnor
eller flagad mandel i.
Även en skvätt av någon god kaffelikör går utmärkt att plussa på!

Smält 200 gram smör, blanda ner 3 ägg, 3 dl strösocker, 1 dl kakao, 2 tsk vaniljsocker, 3 dl vetemjöl, 3 msk snabbkaffe (gärna av espressotyp!) och ev 1-2 msk likör.
Även nötter eller mandel om så önskas...
Blanda allt ordentligt med en slickepott.
Häll i pajform eller springform om du vill lägga på ett fint tårtfat sen!
Grädda i 20 minuter. Inte längre för kladdig mitt.

Låt svalna.


Grädde är gott förstås,
ha en skön start på den nya höstveckan!

Lisbeth


3 kommentarer:

Vasiliki sa...

Det ser jättesmaskigt ut.

MVH,
Vasiliki

Anonym sa...

ÅÅ va sugen jag blev...

matpolisen sa...

Det låter ju fantastiskt. Den kan man experimentera lite med...