lördag 4 september 2010

Kardemummabullar!

Favoritkryddan igen!
Kardemummabullar blev det idag.
Smält 100 gram smör, tillsätt 5 dl mjölk, låt bli fingervarmt.
Smula ner 1 pkt jäst i en degbunke, tillsätt degvätskan.
Blanda ner 1 dl strösocker, 1 tsk salt, 2 tsk malen karemumma och ca 11-12 dl vetemjöl.
Blanda ordentligt.
Jäs i 40 minuter.
Ta upp och knåda degen, baka ut en avlång rektangel.
Bred på en blandning av 1 dl strösocker, 100 gram rumsvarmt smör och 2 tsk kardemumma, godast om du mosar kardemummakärnor i morteln men malen funkar.
Vik ihop rektangeln, och skär avlånga remsor som du gör bullknutar av. Lägg på bakplåtspappersklädda plåtar.
Jäs i ca 20 minuter.
Pensla med ägg och strö på pärlsocker.
Grädda i 225 grader i ca 10-12 minuter.
Låt svalna lite...
...innan provsmakningen...
för nybakta bullar ska ju vara lite varma,
eller hur????
Lisbeth


6 kommentarer:

Fuat Gencal sa...

Ellerinize sağlık.

Saygılar.

Erika - Bakglädje sa...

Gott!

anne sa...

Jepp. Med ett glas iskall mjölk!

Kära Hem sa...

Tack än en gång för inspiration! Ska försöka mig på dina "Vinbärsgömmor" imorgon då jag får gäster. Håll tummarna - det går inte alltid så bra när jag bakar...Hihi...

Kram fr Anna

Jullan sa...

Här var det mycket gott!!! Ska börja baka mer bröd och ditt valnötsbröd ser otroligt gott ut, det måste jag testa och allt annat här, hihi! Har lagt till mig som följare!

//Juliane

Biggan sa...

TACK Lisbeth!!
Jag älskar att baka kakor och allt möjligt men är verkligen urdålig på att baka bullar. MEN, jag halkade in på din blogg och hittade det här receptet och tänkte att jag provar. Och bullarna blev riktigt bra!! :) Äntligen har jag hittat ett recept som jag får att funka! Tack!! Kanske jag en vacker dag vågar prova på något brödrecept från dig också.. ;) Ha en bra höst!