torsdag 2 september 2010

Lätta franskbrödet!

Gott matbröd.
Ett bra recept...
Smält 50 gram smör och tillsätt 5 dl vatten, låt bli fingervarmt.
Fördela 1 pkt jäst i en degbunke, häll över degvätskan. Tillsätt 2 tsk salt, 1 msk strösocker eller honung, och ca 12-13 vetemjöl. Blanda allt ordentligt.
Låt jäsa i ca 40 minuter.
ta upp och knåda ordentligt, baka ut 3-4 avlånga bröd, lägg på bakplåtspappersklädda plåtar.
Jäs i ytterligare 20 minuter.
Grädda i 225 graders varm ugn i ca 20 minuter, stäng av ugnen och låt bröden ligga kvar i ytterligare 15 minuter.
Ta ut och låt svalna.
Ost & en morotsmarmelad till
kvällsteet?
Lisbeth

2 kommentarer:

Fuat Gencal sa...

Ellerinize sağlık. Çok leziz görünüyor.

Saygılar.

Nordingården sa...

Språket ovan är lika intressant som din fenomenala förmåga att baka kompis!!! Mari.