
Slut på matbröd i skafferiet!
Idag blir det mindre tekakor med valnötter, gott med russin i också...
...men det tackade barnen nej till!
Smula sönder 1 pkt jäst, 50 gram, i en bunke, tillsätt 5 dl fingervarmt vatten, 1 msk matolja, 1 msk mörk sirap och 4 dl grahamsmjöl. Blanda ner ca 7-8 dl vetemjöl (eller ca 7 dl dinkel)
Blanda ordentligt. Tillsätt 2 dl grovhackade valnötter o ev 1 dl russin.
Låt jäsa i ca 40 minuter.
Baka ut efter att ha knådat ihop degen något.
Gör ca 15 mindre tekakor eller bullar.
Jäs på plåtar ca 20 minuter.
Grädda i 11-12 minuter i 225 grader.
Låt svalna.
Ha en bra dag!
Lisbeth
3 kommentarer:
Vilken receptskatt !!!
*lägger till i blogglistan*
Malin
Jag älskar valnötter! Det receptet måster bli kanongott! Det ser gott ut också- mycket härliga bilder på det du skapar! Mvh. Annika i Västerås
Hej!
Vad kul med nya recept!
Tack!
Semlerna ser ju jättegoda ut!
Ha en fin måndag!
Kram
Skicka en kommentar