söndag 17 maj 2009

Choklad & toscarutor

En saftig smaskig chokladruta
med mandeltosca på...
Vispa 4 ägg med 2,5 dl strösocker pösigt, tillsätt 150 gram smält smör som kokat upp med 1 dl mjölk. Tillsätt även 1 msk vaniljsocker, 3 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver och 1 dl kakao.
Blanda väl.
Häll i liten långpanna klädd med bakplåtspapper.
Grädda i 175 grader i 10 minuter först...
Gör under tiden toscan.
Smält 100 gram smör, tillsätt 1 dl strösocker, 3 msk sirap, 2 dl vispgrädde, 100 gram flagad mandel och 2 msk vetemjöl. Blanda under uppsjudning.
Ta ut kakan, häll över toscan, bred ut och ställ in igen i 10 minuter till i 175 grader.
Låt kallna, skär i munsbitar.
God som den är eller med
en klick grädde.
Lisbeth


5 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Lisbeth. En liten fråga om kryddkakan.När du skriver blanda ägg o socker, menar du bara blanda eller Skall man vispa?Tack.

Lisbeth sa...

Hej Anonym!
I kryddkakan ska det bara blandas...
Mvh Lisbeth

Vardagens guldkorn sa...

Hej! Vill tacka för receptet på Succekakan, den gjorde verkligen succe på barnkörsfikat i lördags! Å Oboymuffinsarna blev smaskiga schlagerbakelser =0)
Kram Linda

Pernilla sa...

hej!
jag tror du har glömt att skriva ut när mandeln kommer in i bilden? att den ska i toscasmeten förstår jag ju, men det kan ju ändå vara bra att ha det utskrivet :)

Jessica sa...

Mums, det där låter ju hur gott som helst!