SÅ god mjuk kaka!
Apelsin och kokos som tillsammans
med Ricottaost blir en saftig och
underbar kaka...
Vispa 4 ägg och 3 dl strösocker pösigt. Tillsätt 100 gram smält smör tillsammans med 1 ask ricotta (250g) och skal samt saft av 1 stor fin apelsin.
Blanda även ner 3,5 dl vetemjöl, 1,5 tsk bakpulver, 1 msk vaniljsocker och 4 dl kokos.
Häll i smörad hålform som du strött med kokos.
Grädda i 175 grader i ca 45 minuter. Den ska ha stannat.
Låt kallna i formen innan du stjälper upp den!
Njut av sommar, sol & god fika!
Lisbeth
9 kommentarer:
Takk for denne oppskriften, den må jeg bare prøve å bake!
Hvor får du alle disse herlige oppskrifter fra?
Ønsker deg en fortsatt fin uke,
Hilsen fra Perlemor :)
Det låter smarrigt.
Hmm. Det lät gott!
Mums vad gott!! Kommer rulla fram snart om jag ska prova på allt smarrigt som du bjuder på, hihi.
Kramiz aka
Vilka fina bakverk du gjort =)
Mums, den ska provas här hemma =)
Men alltså.
Här hamnar jag på din blogg, jag som ska vara ensam hemma utan familjen en hel vecka och har tänkt leva nyttigt för att i alla fall börja bli av med lite av överskottshullet.
Baka hade jag INTE tänkt göra.
Och så läser jag och läser och läser...
Valnötter...
Havrekakor...
Kan man anmäla din blogg för allmänfarligt innehåll någonstans?
;-)
Jag som för bara någon timme skrev om valnötsglass i min matblogg...
Det finns risk för att jag återkommer. Fast jag inte borde... ;-)
Åh så charmig blogg du har här! Kram Petra
Vilken smaskig kaka, ska absolut provbaka den i dagarna, kan ju inte annat än li väldigt gott :)
Ida
Skicka en kommentar