På glutenfri fiberrik brödmix.
Vill du INTE göra den glutenfri,
se efter ett recept på vanlig pajbotten, funkar så bra det med...
Blanda 100 gram rumsvarmt smör med 2 dl mjölmix (Semper med fibrer), 1 äggula och 1 msk strösocker.
Fördela degen i en mindre pajform.
Grädda i 200 grader i ca 15 minuter. Låt kallna.
Koka upp 2 dl vispgrädde, 2 dl strösocker och 2 msk sirap i en tjockbottnad större kastrull.
Koka sedan i medelstark värme i ca 30 minuter. Tillsätt 50 gram smör och blanda tills det smält ner.
Rosta 150 gram hasselnötter i ugnen ( ca 58 minuter 225 grader...)och gnugga av skalet på kärnorna.
Fördela kolasåsen i det kalla pajskalet, fördela sedan nötterna över allt.
Kallna i kylen, står sig sedan flera dagar!
Njut!
Alla...
Lisbeth
3 kommentarer:
Gluten eller ej, kakan ser skitgod ut: ) Mari.
Mmmmmmm Denne MÅ jeg bake i helgen :)
Takk for masse gode oppskrifter!
Ha en fin dag, Lillian :)
Det ser gott ut!
Har du förslag på alt till nötterna? Ungarna är inga nötätare, tyvärr.
Skicka en kommentar