torsdag 1 juli 2010

Knaprig, god och söt Kolapaj!

Här blev det en paj!
På glutenfri fiberrik brödmix.
Vill du INTE göra den glutenfri,
se efter ett recept på vanlig pajbotten, funkar så bra det med...
Blanda 100 gram rumsvarmt smör med 2 dl mjölmix (Semper med fibrer), 1 äggula och 1 msk strösocker.
Fördela degen i en mindre pajform.
Grädda i 200 grader i ca 15 minuter. Låt kallna.
Koka upp 2 dl vispgrädde, 2 dl strösocker och 2 msk sirap i en tjockbottnad större kastrull.
Koka sedan i medelstark värme i ca 30 minuter. Tillsätt 50 gram smör och blanda tills det smält ner.
Rosta 150 gram hasselnötter i ugnen ( ca 58 minuter 225 grader...)och gnugga av skalet på kärnorna.
Fördela kolasåsen i det kalla pajskalet, fördela sedan nötterna över allt.
Kallna i kylen, står sig sedan flera dagar!
Njut!
Alla...
Lisbeth

3 kommentarer:

n o r d i n g å r d e n sa...

Gluten eller ej, kakan ser skitgod ut: ) Mari.

Perlemor sa...

Mmmmmmm Denne MÅ jeg bake i helgen :)
Takk for masse gode oppskrifter!

Ha en fin dag, Lillian :)

anne sa...

Det ser gott ut!

Har du förslag på alt till nötterna? Ungarna är inga nötätare, tyvärr.