Korsningen blåbär och vit choklad är så lyckad!
I muffins, pajer, bullar eller som här i en rulle...
Rulltårtan:
Vispa 4 ägg pösigt med 2,5 dl strösocker och tillsätt 1 dl potatismjöl, 2 tsk bakpulver och 1 tsk vaniljsocker. Blanda.
Fördela på en bakplåtspappersklädd långpanna.
Grädda i 200 grader i ca 10-12 minuter.
Stjälp upp på sockrat papper, låt kallna.
Bred på en god blåbärssylt. Rulla hop.
Lägg svalt en stund.
Smält 150 gram vit choklad i vattenbad eller mikro. Ta ut rullen och ringla chokladen över på ett vackert fat!
Förvara kallt tills ni hugger in...
Iskall saft och
alla jublar!
Lisbeth
4 kommentarer:
Jag gillar både blåbär och vitchoklad, så den där verkar vara precis i min smak. :-)
Denna ska jag prova baka idag och bjuda på som dessert.
Tack för en fin inspirerande blogg!!
mmm, oemotståndligt!
Den här ser otroligt god ut...Jag hade dock ingen vit choklad hemma så det fick bli vanlig rulltårta med blåbärssylt.
Då jag är nybörjare på rulltårta har jag dock en fråga. Vi åt inte upp allt på samma dag och dagen efter hade sylten trängt igenom så hela undersidan var blå och lite lätt svampig. Blir det så generellt med rulltårta eller hade jag för mycket sylt på, för lös sylt eller gjorde något annat fel?
I övrigt vill jag bara tacka för en oerhört smaskig blogg!
Skicka en kommentar