tisdag 20 juli 2010

God Sommar & Marängdessert!

Jordgubbar till efterrätt i all ära,
men ibland vill man ha nåt mer.
Prova dessa godingar!
Med laktosfria alternativ på grädde / glass
så passar den de flesta!
Vispa 4 äggvitor till hårt skum tillsammans med 1 tsk ättikssprit och 2 dl strösocker.
Klicka sedan ut ca 8-10 maränghögar på ett bakplåtspapper. Gör en fördjupning i samtliga med en matsked.
Grädda i 125 grader i ca 1 timme, kolla om det behövs mer tid; de ska stelna till...
Ta ur ugnen och låt kallna.
Hit kan du förbereda, ska de förvaras så ha gärna en tät burk att lägga marängerna i. De kan annars förändras av vädret!
Vispa 3 dl grädde med 1 tsk vaniljsocker.
Montera;
Klicka på en god vaniljglass kula på varje du ska servera. Lägg på jordgubbar som du skivat tunt, så en klick grädde och mer gubbar överst... Eller andra bär. En blandning fungerar också lika bra. Vill du ha mer marängsviss över det så fungerar bananer och chokladsås med...
Klart för den läckraste och smarrigaste desserten den här sommaren!!!
Lisbeth

3 kommentarer:

Erika - Bakglädje sa...

Vad gott det ser ut.

anne sa...

Det låter verkligen enkelt och gott!

Hem och Harmoni Marie sa...

Så gott det låter... mums!
Kram Marie