Och det blev sååå gott..
Men allt blir väl gott med vit choklad & passionsfrukt!
Kan ju inte bli fel, och som fyllning i bullar
blev det ljuvligt!
Gör en bulldeg.
Smält 100 gram smör, tillsätt 5 dl mjölk, låt bli fingervarmt.
Lös 1 pkt jäst i degvätskan, tillsätt även 1 dl strösocker, 1 tsk salt och ca 12 dl vetemjöl. Försök att ha rätt lös deg för saftigare bullar.
Jäs i ca 40 minuter.
Ta upp och knåda, baka ut en rektangel.
Bred på en fyllning bestående av 75 gram rumsvarmt smör, fruktköttet av 3 små passionsfrukter, 50 gram finhackad vit choklad, 5 msk strösocker och 1 tsk vaniljsocker.
Rulla ihop och skär bullbitar, lägg i pappersformar på plåt. Det bir ett tjugotal.
Jäs i 25 minuter.
Pensla med ägg och strö över pärlsocker.
Grädda i ca 10-12 minuter i 225 grader.
Låt svalna på plåten.
Njut av sommaren som vi fortfarande har...
Lisbeth
Ps. Grattis till min vän Anette i Orsa
som idag fyller år!
4 kommentarer:
Hej Lisbeth! Det var längesedan sist men desto roligare! De här bullarna gör jag nästa gång, vi älskar passionsfrukt! Du har nästan samma grunddeg som Leila - då vet jag att bullarna är goda!
Vilken bra idé! Den måste jag så klart prova.
Ha det gott, kram Marie
Ser gudomligt gott ut (som så mycket här)! Hälsningar Caroline
Åh, det lät ju jättegott!
Skicka en kommentar