torsdag 18 november 2010

Saffransbullar m Valnötsfyllning!



Nu blir det saffransfrossa...
Alltid lika gott med saffransbullar,
och jag gillar alla utom de med russin!

Gör en bulldeg.
Smält 100 gram smör, tillsätt 5 dl mjölk och 0,5 gram (1 pkt) saffran, låt bli fingervarmt. Lös upp 1 pkt jäst i degspadet i en bunke. Blanda ner 1 dl strösocker, 1 tsk salt och sedan ca 11-12 dl vetemjöl.
Låt jäsa i ca 40 minuter.

Knåda degen litegrann och platta ut en degplatta. Bred på en fyllning bestående av 100 gram rumsvarmt smör, 1 dl creme fraiche, 1 dl strösocker , 1 tsk vaniljsocker och 2 dl grovhackade valnötter.

Rulla ihop degplattan och skär bullbitar som du lägger med snittytan upp i större pappersformar för maffiga bullar!

Jäs i ca 30 minuter.

Pensla med ägg och strö över rikligt med pärlsocker.
Grädda i ca 12-14 minuter i 225 grader.

Låt svalna på plåten.

Åh så gott med

en cappuccino smaksatt med kanel...


Lisbeth

3 kommentarer:

Lily sa...

Mmmmmm...
Så gott det låter :)

Kram Lily

Théa & Linnéa sa...

Hej!
De blev jättegoda! Jag tog din fyllning i min deg med lite gnutta konjak i....
MUMS!!!
Nu måste jag nog ut och springa...
Må så gott
/Karin

Agneta Lundbäck Sjölin sa...

mums mums man blir ju fikasugen när man ser allt gott du gjort..