Ett underbart bröd till alla goda middagar...
Eller till att grilla på till en Italieninspirerad
förrätt, tex bruschetta med en god tomatsallad.
Till en långpanna behövs...
Smula 25 gram jäst i en degbunke, tillsätt 1 liter ljummet vatten, 0,5 dl strösocker och 1 dl olivolja. Blanda tills jästen löst sig, tillsätt 1 msk salt och ca 22 dl vetemjöl. Degen ska vara mycket lös.
Häll upp degen på en bakplåtspappersklädd långpanna, låt den ligga som den hamnar, rör inte degen.
Låt jäsa i 1 h minst. Dra ut degen med mjölade händer över hela lånpannan. Gör fingerstora hål över hela, jäs i ytterligare 25 minuter.
Strö över ca 2-3 msk flingsalt samt 1 dl olivolja och valfria kryddor, såsom rose'peppar, torkade örter eller fetaost och oliver?!
Grädda i 225 grader i exakt 25 minuter. Inte mer.
Låt svalna.
Skär i skivor eller rutor efter behov.
Ev fyll och grilla till lunch?
Passar bra till buffen...
Ha en skööön helg alla bloggande
vänner!
Lisbeth
2 kommentarer:
Ellerinize sağlık. Çok güzel görünüyor.
Saygılar.
Gott!
Du har väl inte missat Bagerskans julkalender - fylld med härliga tävlingar, kram Karin
Skicka en kommentar