lördag 9 maj 2009

Hallonkladdkaka......



En god variant på kladdkaka,
bakad med hallon i...
Blir saftigt och syrligt!

Smält 100 gram smör och lägg i 100 gram mörk choklad att smälta där i.
Blanda med 2 ägg, 2 dl strösocker, 1 tska bakpulver, 1 tsk vaniljsocker och 2 dl vetemjöl.
Blanda allt ordentligt.

Häll i smord springform.
Strö över hallon, ca 1 dl.

Grädda i ca 15-20 minuter i 200 grader.

Låt kallna, ta ur formen.
Pudra florsocker över skapelsen.

En god vaniljglass till
är suveränt!!!

Lycka till!
Lisbeth

9 kommentarer:

Skogshuset sa...

Nämen, vilken rolig variant på en kär gammal klassiker! Tror du det blir lika gott med blåbär i?

Tina i Falun sa...

Å vad underbart, jag som älskar kladdkakor(ler)i alla varianter. Jag har nyss bakat denna sort, står nu i ugnen,men jag tog vit choklad i stället eftersom jag är en riktigt vit chokladfanatiker.
Tack återigen för BRA recept.
Kram........Tina

Vardags-mirakel sa...

Hallon och choklad i samma kaka måste vara supergott! Kram Eva.

Guldkant På Livet sa...

Mmmm så gott ocvh vilken fin somrig bild!!! Ha en bra söndag, vi hörs!

Anna sa...

Hej!

Tänkte höra om du kunde hjälpa mig med sak! Har du någonsin bakat maränger med jordgubbar i? Så att det blir lite rosa marmorerade maränger. Jag är på jakt efter ett sånt recept men kan inte hitta något!

Du kan maila (info@aguesthousegotland.com) eller skriva till mig på bloggen

Tusen tack!

Pia..... sa...

Hej här är en kladdkakefanatiker till:)..Måste bara fråga..kan man ha frusna hallon oxå.eller är det bara med färska ?..Måste testa denna när du svarat....Tack för alla ubnderbara rcept..testar en och annan då & då......kram..PIA

mig & alice sa...

Det är så jobbigt att kika in till dig för det liksom fräser i datorn eftersom saliven rinner rakt ner i tangentbordet.

Som tur är sitter jag och trycker i mig en schweisernötkaka eftersom jag måste hålla mig vaken. Ska ner och hämta äldsta dottern vid tåget kvart i ett...de har varit på skolresa till Göteborg.

Bra att ha en ursäkt att sitta och blogga och äta choklad, hehehe.

Hoppas att du har det bra.

Kraam
melinda

Lisbeth sa...

Tack för alla goa kommentarer.
Jag använder frysta hallon, nu är lite brist på färska hos mig :)

Blåbär och choklad? Why not...Svarta vinbär är ju supergott med choklad så antagligen passa blåbär bra med!

Återkommer om maränger med jordgubbar...Ska fnula lite på det...

Må gott! // Lisbeth

Galleri Hönshuset sa...

Hej

Alltid lika underbart o kika in här och se allt gott som det bjuds på. LÄngtar till jag kan plocka hallon här hemma =)

ha det gott. Kram, Pirre