En smaskig chokladsmåkaka
med pistagenötter för den goda smaken och färgens skull...
Vispa 150 gram rumsvarmt smör med 2 dl strösocker poröst, tillsätt 1 ägg och vispa lite till.
Blanda ner 1 tsk vaniljsocker, 1 dl kakao och 2 dl vetemjöl.
Tryck ut smeten med mjöliga händer i en långpanna klädd med bakplåtspapper. Grovhacka ca 100 gram skalade pistagenötter och fördela över kakan.
Grädda i 175 grader i ca 15 minuter.
Låt svalna och sedan delas den i små rutor medan den är lite ljummen, den stelnar till lite till när den kallnar helt.
Gott till en god
cappuccino!
Lisbeth
7 kommentarer:
Vilka goda helgkakor!!
Hoppas allt är bra, vi får höras snart.
Jag har min första lediga helg nu sedan nyår!!!
Hoppas på sol, ha en bra helg du med, jobb el inte! Mari.
Smarrigt igen..har du recept på nån bra glutenfri tårta som är enkel?..brukar göra en med vårgårdaris men skulle va kul me nått nytt. Hoppas på dej..
Kram Bibban
Tack Lisbeth!
chokladkakan blev kanongod o kolan seg denna gång..var med på en mässa där jag sålde av kakan = Alla blev sålda på kakan de smålog o lät lite konstigt när de åt av kakan....... Nu ska jag prova på dagens recept.... jag har en jättegod chokladkaka med cocostosca om du är intresserad
Ha en trevlig helg
Hälsningar
Elina
www.himmelsbergahembakt.se
Hej go'a bloggvän! Nu blir det till att köra upp på Väla (köpcentrat) och traska in på Tasty House och köpa pistagenötter! Kakorna låter ljuvliga!
Och du, vad han växer din lille ögonsten!!!
Lena
Hej!
Ville bara säga att jag gillar din blogg. Det vattnas i munnen varje gång jag kikar in. :)
Ha en trevlig helg!
Gott!
Själv ska jag till svärisarna idag och bli bjuden på fika - det är inte fel det heller!
Trevlig helg!
Hej! Kommer recept på glutenfria tårtor snart...
Planerade inlägg inom kort!
Må gott alla bloggisar!
Lisbeth
Skicka en kommentar