torsdag 16 juli 2009

Nektarin & honungsflarn med hasselnötter!

Tina upp ett pkt smördegsplattor
och snart är det klart...
Ta en annan frukt om du vill, kanske äpplen eller päron!
Lägg smördegsplattorna (5 st) på bakplåtspappersklädd plåt. Skåra alla plattor som en ram runtomkring. Så orkar de resa en kant i ugnen.
Stek på nektarinerna som du skurit i bitar, i 2 msk smör och 2 msk honung. Låt de bli lite mjuka...
Fördela på smördegen.
Grovhacka 1 dl hasselnötter och strö över.
Grädda i 225 grader till fin färg, det tar ca 15 minuter.
Låt kallna på plåten.
Skär i avlånga munsbitar innan servering, pudra över florsocker.
Snabbt och supergott.
Lisbeth

4 kommentarer:

My precious home sa...

Hej! Men åh så gott. Hittade din fina blogg för ett tag sen och skulle vilja baka ALLT, men får väl prova en sak i taget :o).

Tack för att du förser oss med goda ovanliga recept. Återkommer så säkert... :o)

Ha det gott!
Kram

Maud i Umeå

Mia sa...

Mmm, vad gott det blev =)
Min man sa igår att din blogg kommer ruinera oss, eftersom jag vill prova att baka ALLT som du lägger upp. =) ha ha. Du lägger ut så goda och enkla recept. PERFEKT! Jag bara älskar din blogg!
Kramar Mia

Anonym sa...

Har ALDRIG varit intresserad av att baka men att laga mat....MEN man kan väl ändra sig när man börjar bli "gammal" (40nästa år)bakar hej vilt nu och gör saft och syltar har hittat ett roligt tidsfördriv TACK!!!
Kramar från Jeanette

Vardags-mirakel sa...

Oj, så mycket gott du bakat sen sist! Blir så gotte sugen av dina fina bilder. Ha en trevlig helg, kram Eva.