lördag 10 oktober 2009

Vaniljfylld sockerkaka!

Favorit i repris,
Sverigekakan!!!
Alltid uppskattat och passar till kafferepet, barnkalaset eller till en god tårta.
Är dessutom laktosfri om du fyller den med sådana alternativa produkter eller en god sylt eller frysta bär?!
Vispa 3 ägg pösigt med 2,5 dl strösocker. Tillsätt 1 dl kokande vatten, vispa lite till. Blanda ner 3 dl vetemjöl och 2 tsk bakpulver.
Häll i springform, grädda i 25 minuter i 175 grader.
Låt kallna i formen.
Smält 100 gram smör, tillsätt 1 dl mjölk och låt det koka ihop.
Blanda ner 1 msk vaniljsocker, rör runt ordentligt.
Skär kakan i två bottnar, häll på smörblandningen på skärsidorna av kakan. Lägg ihop.
Kakan blir bara godare och saftigare om den får stå en stund eller till nästa dag.
Lycka till
med godsakerna!
Lisbeth


7 kommentarer:

Tiina sa...

Hej!

Jag bakade kakan imorse och den smakar helt underbart. Tack för alla smaskiga recept.!
Tiina

Nordingården sa...

Detta är en sån stor favorit, jag kan fika ihjäl mej av denna!!! Gud va sugen jag blev nu, ska brygga kaffe men ingen Sverigekaka i sikte: ) Vi ses på ons! Mari.

Hem och Harmoni Marie sa...

Detta är ett favoritrecept. Men det var längesen jag gjorde den nu... tack för tipset!

Kram Marie

Birgitta sa...

Det låter jättegott. Ska baka den. Du har så många smarriga recept du delar med dej av. Tack.
Önskar dej en mysig lördagskväll och en skön söndag.
Kramar Birgitta

Jeanette sa...

Som vanligt goda recept....blir så glad av din blogg...
//
Jeanette

smultronstället sa...

Denna kaka kan man aldrig få nog av. blir nog en i dag.. Första snön har kommit till mitt smultronställe i dag.. brasa i stugan kaffe o denna GODA Sverigeka /// trevlig SÖndag,,,,

Nordingården sa...

Du har mail!