fredag 30 oktober 2009

Pepparkakslimpa med torkad frukt & nötter!

Baka ett bröd som är så gott med ädelost till...
Eller en god gorgonzola!
Pepparkakskryddorna kan uteslutas, men jag lovar att det är värt att
prova med kryddorna i!!!

Blanda i en degbunke;
1 liter filmjölk, 1 msk bikarbonat, 1 dl torkade aprikoser, 1 dl russin, 1 dl torkade plommon, 3 msk sirap, 1 msk salt, 1 dl grovhackade hasselnötter, 1 liten påse blandade pepparkakskryddor (ca 2 msk),4 dl havregryn, 4 dl rågsikt och 4 dl vetemjöl.

Häll i en limpform som du klätt med bakplåtspapper.
Grädda i 180 grader i ca 1 timme, kolla sedan om du kan ta ur limpan, och eftergrädda den ca 15 minuter ytterligare utan form.

Låt svalna.

Mycket hållbart.

Njut!
Lisbeth


10 kommentarer:

Livet på Berget sa...

Oh så gott! Det där måste jag prova!
Må gott!
/Sara

yvonne sa...

Vilken härlig blogg, hit kommer jag att återkomma.
kram Yvonne
http://bloggen.smedstaddesign.se/#home

Anonym sa...

Låter jättegott, det kommer jag att baka nästa ggn det blir brödbak! Börjar bli sugen på pepparkakor o glögg, och det här kan man ju tjuvstarta med istället!
/ulrika

me and alice sa...

Hej Lisbeth!
Åh vilket underbart bröd! Jag som älskar allt med pepparkakskryddor bara måste prova detta!!!
Kram Susanne

Nordingården sa...

MMm, det med en bit ost på, såå gott!! ha en bra helg! Mari.

Sköna o Gröna Ting sa...

Följde ditt recept Lisbeth till punkt och pricka och det enda jag kan säga är....

Herre min gud vilket bröd, hela familjen njöt till fullo med god ädelost till och svagdricka.., ja, livet é bannimej underbart!!!

Hmmm..., jag låter nästan lite religös va, vilken inverkan detta fantastiska brödet hade på mig då?!?!
Var rädd om dig.
Kram kram

Mor-Mia sa...

Åhh, det här brödet bara måste jag prova!

Sköna o Gröna Ting sa...

Japp.., bakade pepparkakslimpa idag igen, hela familjen har fått dille på detta underbara bröd!!!!

Tack för ett fantastiskt recept
Kram Marianne

Linda sa...

Detta var det godaste brödet jag och min sambo någonsin ätit! Helt underbart! Jag hade valt det framför allt godis i världen! Tack!

Tazzen sa...

Underbar upplevelse för smaklökarna. Har redan ätit upp en limpa och gett bort en... Hinner nog med en till innan jul. Tack för all inspiration du bjuder på. Recept skrivna på ett enkelt sätt är mycket uppskattat.
Tack och ha en trevlig jul/Minette