lördag 18 september 2010

Kanellängd!

Att göra en längd av vetebröd kan ibland vara mer praktiskt än bullar...
Lägg degbullarna i en limpform så blir det en hög fin variant!
Smält 100 gram smör och tillsätt 5 dl mjölk, låt bli fingervarmt.
Fördela 1 pkt jäst i en degbunke och häll över degvätskan, tillsätt 1 dl strösocker, 1 tsk salt, 1 krm malen kardemumma och 11-12 dl vetemjöl. Blanda väl.
Låt jäsa i ca 35 minuter.
Ta upp degen och knåda en stund, undvik att tillsätta så mycket mer mjöl.
Förma en degrektangel, bred på en fyllning bestående av 100 gram rumsvarmt smör, 1 dl strösocker och 2 msk kanel.
Rulla ihop och skär breda bullbitar. Ställ bitarna i två bakplåtspappersklädda limpformar, inte för tätt, de ska ha plats att jäsa lite.
Jäs i ytterligare ca 25 minuter.
Pensla med ägg och strö över rikligt med pärlsocker.
Grädda i ca 25 minuter i 200 grader. Känns den degig, kan man ta ur den och ställa på gallret i eftervärmen i ugnen en stund.
Låt svalna innan du skär skivor för bästa resultat.
Ha en skön helg!
Lisbeth

5 kommentarer:

Krinolina sa...

Härligt! Bakning är livsglädje! Välkommen in på min blogg: www.krinolina.blogspot.com. MVH/
Krinolina

Unknown sa...

Mmmm, det luktar kardemumma ända hit.
Ha trevlig helg,
Vaso

anne sa...

Nu blev jag sugen på bulle...

dessi9 sa...

Tack för alla goda recept som du generöst delar med dig av. Har provat flera och aldrig blivit missnöjd. Nu lägger jag mis som följare för att inte missa något gott!

Lilla huset på prärien sa...

Gud så gott Lisbeth!! Vi fick faktiskt fika på jobbet idag men inte hembakat så det var antagligen inte när så gott som ditt goda!

Kram Jenny