lördag 12 mars 2011

Tigerkaka!




Önskar er en trevlig helg
med en god Tigerkaka...

Gör två smetar.
Börja med att vispa 75 gram rumsvarmt smör med 1 dl strösocker, tillsätt 1 tsk vaniljsocker, 1 tsk bakpulver, 1 ägg, 2,5 dl vetemjöl och 2 msk vispgrädde.
Blanda allt, häll i väl smord hålform.
Gör en smet till!
Vispa 75 gram rumsvarmt smör med 1 dl strösocker, tillsätt 1 ägg. Blanda ner 1 tsk vaniljsocker, 3 msk kakao, 1 tsk bakpulver, 2,5 dl vetemjöl och 3 msk vispgrädde.
Blanda allt ordentligt.
Bred ut den mörka smeten på den ljusa smeten. Ta en gaffel och rör försiktigt runt här och där i kakan.
Grädda i ca 35 minuter i 175 grader.

Låt svalna innan du stjälper upp kakan.

Må gott!
Lisbeth

4 kommentarer:

Evas sida sa...

Hej och vilken härlig blogg du har, saffransbullarn med vit choklad måste jag göra NU, inte vänta till Lucia. Ha en härlig fortsättning på denna soliga lördag och välkommen in till mig. Ha det gott/Eva

Karin / bevemyrs blogg sa...

Tigerkaka är så himla gott! Själv har jag en engelsk tigerkaksvariant som favorit!:)

Njut av livets goda ting sa...

Hej
Ville bara säga att jag älskar din blogg, hur mycket godsaker och trevlig inspiration som helst.
Kram
Jessica

Anonym sa...

Ditt recept på tigerkaka fungerar inte i praktiken. Vad är felet?